Počeli su online upisi u prvi razred srednje škole

U deset zagorskih srednjih škola može se upisati 1415 učenika, uveden jedan novi program u SŠ Konjščina

Objavljeno: 03.06.2020. JJ

U ponedjeljak, 1. lipnja, počeli su upisi u prvi razred srednje škole, prijavama učenika u online sustav upisa u srednje škole NISpuSŠ na mrežnoj stranici www.upisi.hr. Upisi se kao i prijašnjih godina odvijaju u dva roka.
Ljetni upisni rok počeo je prijavama u sustav 1. lipnja i završava 31. srpnja. Prijave obrazovnih programa vrše se u razdoblju od 8. do 22. srpnja. Dana 25. srpnja objavit će se konačne ljestvice poretka. Dostava upisnica i potrebne dokumentacije u srednju školu obavlja se u razdoblju od 27. do 31. srpnja, prema datumu koji je na mrežnim stranicama objavila škola.

Bez dolaska u školu

Jesenski upisni rok počinje prijavama u sustav i prijavama obrazovnih programa 21. kolovoza, a završetak prijava obrazovnih programa je 28. kolovoza. 1. rujna bit će objavljene konačne ljestvice poretka. Dostava upisnica i potrebne dokumentacije u srednju školu je na rasporedu 2. rujna.
Novost od ove godine je da učenici upise mogu obaviti bez dolaska u školu jer se dokumenti koje škole traže mogu donijeti osobno ili dostaviti elektronskim putem. Sve važne obavijesti dostupne su i na mrežnim stranicama srednjih škola.
Iz Krapinsko – zagorske županije podsjećaju da se u deset srednjih škola na području KZŽ može upisati ukupno 1415 učenika, a uveden je i jedan novi program, za vozača motornih vozila u Srednjoj školi Konjščina.
Strukturu upisa i programe koje možete upisati u srednje škole na području KZŽ možete pronaći na internetskoj stranici.

Učenici s teškoćama

Prijave za upis učenika s teškoćama u razvoju odvijaju se u zasebnom postupku prije redovitih upisnih rokova, a obavezna dokumentacija uključuje obrazac prijave koji potpisuju roditelj i učenik i koji je dostupan na stranici KZŽ, zatim Rješenje o primjerenom obliku obrazovanja te mišljenje službe za profesionalnu orijentaciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Pritom je važno napomenuti da učenici s teškoćama u razvoju mogu u Obrascu prijave navesti samo programe iz mišljenja HZZ-a, s time da se isti program može prijaviti u više škola. Učenici ne ispisuju prijavnice iz sustava e-upisa i ne nose ih u školu, a u slučaju ostvarenog upisa u program za koji je potrebna liječnička svjedodžba ili potvrda, mišljenje HZZ-a zamjenjuje istu. Ako prijavljeni program zahtijeva dodatnu provjeru, ona je obavezna. Obrazac prijave i obavezna dokumentacija podnose se nadležnom Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Krapinsko – zagorske županije osobno ili putem e-maila.
Podnošenje prijava nadležnom Upravnom odjelu provodit će se od 8. do 26. lipnja, a provođenje dodatnih provjera za kandidate s teškoćama u razvoju i unos rezultata u sustav 1. i 2. srpnja, što se odnosi na programe za čiji je upis potrebna dodatna provjera sposobnosti kandidata. Rangiranje kandidata s teškoćama u razvoju sukladno listama prioriteta bit će 3. srpnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba