Predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek u posjetu općini Mihovljan

“Brojka od 12 milijuna kuna direktnih investicija na području Mihovljana uistinu je impresivna”

Objavljeno: 03.06.2020. zagorjeinternational

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko – zagorske županije Žarko Tušek, nositelj HDZ-ove liste za predstojeće parlamentarne izbore u trećoj izbornoj jedinici, u srijedu je posjetio općinu Mihovljan, a njegov je domaćin bio načelnik Zlatko Bartolić, ujedno potpredsjednik ŽO HDZ-a KZŽ.
– Održali smo radni sastanak s Upravnim odjelom i ljudima koji marljivo, pod vodstvom načelnika, grade viziju razvoja ove općine, koji realiziraju sve ove prekrasne projekte koje smo napravili u mandatu aktualne Vlade i koji su kreativna snaga, jedan upravni odjel pun mladih ljudi koji skrbe o ovom prekrasnom mjestu u srcu Hrvatskog zagorja – kazao je Tušek.

Domaći čovjek

– S obzirom na to da sam ovdje domaći čovjek, godinama tu živim, moram reći da sam i posebno radostan što sam danas ovdje kako bih se još jednom uvjerio u ono što smo zajedno u ove četiri godine napravili. Brojka od 12 milijuna kuna direktnih investicija na području općine Mihovljan, male općine s malim izvornim i fiskalnim prihodima, uistinu je impresivna. Ova se brojka može staviti u kontekst nekih jedinica lokalne samouprave koje su izvorno puno veće, s većim brojem stanovnika i većih fiskalnih kapaciteta i s većom realnom ekonomskom snagom, i uistinu je ovo potvrda dobrog rukovođenja ovom općinom s jedne, a s druge strane zdravim naporom koji smo svi zajedno uložili prema centralnim tijelima vlasti, prema Vladi Republike Hrvatske, pametnim korištenjem strukturnih fondova EU, kako bismo ovdje napravili ozbiljan, veliki, impresivan posao – istaknuo je Tušek, podsjetivši da se u općini Mihovljan gradi i dječji vrtić velike vrijednosti, koji država podupire sa 7,5 milijuna kuna.

Vatrogasni dom

– Na lokaciji smo Centra za pružanje usluga u zajednici koji ćemo graditi ovdje u partnerstvu s Centrom Zajezda, gdje će investicija biti 8 milijuna kuna, plus sve komunalne aktivnosti. Obećali smo da će jedina općina koja nema vatrogasni dom, općina Mihovljan, sukladno projektima koje je napravila, taj dom i imati. Sve ćemo učiniti kako bismo ne u četverogodišnjem mandatu, već u narednih godinu – dvije taj projekt realizirali i vatrogascima ovdje u Mihovljanu osigurali adekvatan smještaj kakav i zaslužuju. Ove jeseni slave 90 godina i to je obećanje kojeg se moramo držati – zaključio je Tušek.
Načelnik Bartolić je pak istaknuo je da je u općinu Mihovljan u vrijeme bivše vlade, tzv. Kukuriku koalicije, kroz četiri godine stiglo nula kuna.

– Mislim da o tome više ništa ne trebam reći uoči izbora, da je građanima razlika 0 kuna – 12 milijuna kuna vrlo jasna – poručio je Bartolić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba