RAZGOVARALI SMO S "NAJTUŽNIJOM" KUMICOM U ZAGREBU

Baka Marica (72) s Britanca: “Nisam tužna, samo nisam fotogenična”

Objavljeno: 02.06.2020. zagorjeinternational

– Nisam tužna, samo nisam fotogenična – rekla nam je baka Marica (72) sa zagrebačkog Britanskog trga. Naime, fotoreporter Pixsella Sanjin Strukić snimio ju je u ponedjeljak kako zamišljeno sama stoji za svojim štandom. Sanjin nam je rekao kako je u ponedjeljak u 8 sati prolazio kraj Britanca i ugledao kako baka tužno sjedi za svojim stolcem te je odlučio fotografirati. Fotografija zamišljene bake je tijekom ponedjeljka postala hit na svim portalima i televizijama. Mnogi su komentirali kako prikazuje trenutačno stanje u našem društvo.

Sama baka Marica rekla nam je kako na placu radi 54 godine. Otkrila nam je da su je iz Njemačke zvali kad su njenu fotografiju vidjeli na portalima. Živi u Šestinama, a u vrtu ima voća i povrća koje prodaje na Britanskom trgu. Na sreću, osim par crjepova koji su joj pali s krova, potres joj nije oštetio kuću. U branju trešanja pomažu joj zet i kći. Iz Šestina na trg svakog jutra dolazi autobusom.

– Unuk mi je rekao: “Bako, ti si legenda na Britancu” – smije se Marica i otkriva kako ima troje praunučadi. Dodaje kako su svi zdravi jer uživaju u njezinom voću i povrću. Zbog fotografije na kojoj je tužna, u utorak ujutro štand joj je bio prepun ljudi, a neki kažu kako godinama kod nje kupuju trešnje.

– To su trešnje klapače iz Šestina. Stara sorta u kojoj nikad nema crva. Najfinije ih je napraviti u štrudlama. Od njih nikad ne boli trbuh, nemaju tvrdu koru – otkriva nam jedna od žena.

Prodavači na drugim štandovima nisu mogli vjerovati što čini reklama. Baka Marica je do 9.30 sati prodala sve trešnje. Našalili smo se da i oni na fotografijama moraju izgledati tužno pa će sve brzo prodati. (Ante Ferara)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba