Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković objavio tko će nositi liste po izbornim jedinicama

Žarko Tušek predvodi listu HDZ-a u 3. izbornoj jedinici

Objavljeno: 01.06.2020. AB

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković prije nepunih pola sata na svom je Twitter profilu objavio nositelje listi HDZ-a po izbornim jedinicama na predstojećim parlamentarnim izborima, koji će se održati 5. srpnja. Listu u 3. izbornoj jedinici, koja obuhvaća Krapinsko – zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju, predvodit će tako predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek. Veliko je to priznanje za zagorski HDZ, ako se zna da iz ove izborne jedinice dolazi i ministar gospodarstva Darko Horvat, a da se u kuloarima spominjalo i da bi ovu listu moga predvoditi čak i ministar unutarnjih poslova te načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović. Uostalom, svi nositelji u ostalim izbornim jedinicama, osim u prvoj, drugoj, četvrtoj i 11. izbornoj jedinici su dosadašnji ministri u Vladi Andreja Plenkovića.

Nositelj u 1. izbornoj jedinici, kao što je i najavio, bit će sam predsjednik HDZ-a Plenković, u 2. izbornoj jedinici listu predvodi Gordan Jandroković, u 4. izbornoj jedinici Ivan Anušić, u 5. izbornoj jedinici Zdravko Marić, u 6. izbornoj jedinici Davor Božinović, u 7. jedinici Tomo Medved, u 8. jedinici Oleg Butković, u 9. jedinici Ivan Malenica, u 10. jedinici Vili Beroš te u 11. izbornoj jedinici Zdravka Bušić.

Premijer je novinarima rekao i da će HDZ program i strategiju za izbore usvojiti 8. lipnja.

– Do tada će program biti finaliziran sa svim organizacijama, a liste ćemo usvojiti 15. lipnja kao što je to praksa HDZ-a pred krajnji rok za predaju uoči izbora – kazao je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba