KAKAV VIKEND NA ZAGORSKIM CESTAMA

Upravljao mopedom s čak 3,09 promila alkohola i bez vozačke

Objavljeno: 01.06.2020. JJ

Proteklog vikenda na području Policijske uprave krapinsko – zagorske evidentirana su četiri kaznena djela, sedam prometnih nesreća i tri prekršaja. Evidentirano je jedno kazneno djelo krađe, jedno kazneno djelo prijevare, jedno kazneno djelo teške krađe i jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Oduzimanje prednosti

Tri prometne nesreće bile su s materijalnom štetom, a dogodile su se u Krapinskim Toplicama, zbog držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika, u Đurmancu, uslijed nezaustavljanja vozila pred prijelazom preko željezničke pruge i u Humu Zabočkom, zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika.
U Dubovcu, općina Gornja Stubica, je pak do prometne nesreće došlo uslijed oduzimanja prednosti prolaska i u toj prometnoj nesreći dvije su osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede. Također uslijed oduzimanja prednosti prolaska, došlo je i do sudara triju vozila u Konjščini, gdje je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede, a jedan od vozača upravljao je vozilom sa 1,84 promila alkohola u organizmu.
U Policama, grad Klanjec, je uslijed neprilagođene brzine došlo do slijetanja vozila van kolnika. Vozilom je upravljao vozač bez položenog vozačkog ispita i s 2,56 promila alkohola u organizmu, koji je zadobio lakše tjelesne ozlijede, dok je suvozač zadobio teške tjelesne ozlijede.
U prometnoj nesreći na staroj Zagorskoj magistrali poginuo je 60-godišnji vozač.

Zadržan u policiji

U kontroli prometa je pak kontroliran vozač mopeda koji je mopedom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, odnosno bez položenog vozačkog ispita i to s čak 3,09 promila alkohola u organizmu, zbog čega je zadržan u prostorijama policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter