Odana počast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima

U Gornjoj Stubici obilježen Dan državnosti

Objavljeno: 01.06.2020. zagorjeinternational

U subotu je u Gornjoj Stubici obilježen Dan državnosti. Obilježavanje je započelo svetom misom za domovinu, sve poginule i preminule hrvatske branitelje te civile Domovinskog rata, u župnoj crkvi sv. Jurja. Misu je predvodio upravitelj župe, vlč. Nikola Jurković, a pjevao je crkveni zbor pod vodstvom Ivice Kontenta.

Spomen park

Nakon mise, u Spomen parku kod biste Rudolfa Perešina položeno je cvijeće, upaljeni su lampioni i odana počast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu. Molitvu je također predvodio vlč. Nikola Jurković, a himnu i prigodne pjesme izveo je crkveni zbor. U obilježavanju Dana državnosti sudjelovali su i načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić te njegov zamjenik Vladimir Škvorc.

Druženje i domjenak

Nazočili su i predsjednica Općinskog vijeća Đurđica Labaš, županijska i općinska vijećnica Kristina Rafaj, potpredsjednik Općinskog vijeća Ivan Bigec, općinski vijećnici, predsjednica Savjeta mladih Ana Ptić, članovi gornjostubičke Udruge branitelja Domovinskog rata “Sveti Juraj”, na čelu s predsjednikom Nenadom Barimcem i tajnikom Stjepanom Leškovićem te predstavnici Udruge “Prvi hrvatski redarstvenik”. Nakon obilježavanja održano je prigodno druženje i domjenak u prostoru Sportskog centra kojeg su pripremili članovi UBDR-a “Sveti Juraj”. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba