S POPUŠTANJEM MJERA, VANDALI OPET HARAJU ZAGREBOM

Mini vrt iz Preradovićeve, koji je nedavno dignuo građane na noge, sada je uništen

Objavljeno: 01.06.2020. zagorjeinternational

Nakon ukidanja mjera i otvaranja kafića do jutarnjih sati, stanari središta Zagreba ponovno se suočavaju s dobro poznatim problemima. Nakon nekoliko mjeseci mira i tišine, u mirno nedjeljno jutro opet su ih dočekale posljedice partijanja. U noći sa subote na nedjelju, naime, netko je uništio mini vrt Martine Živković u Preradovićevoj ulici, koji je prije nekoliko tjedana potaknuo Zagrepčane na otpor nakon što je Živković skoro dobila kaznu zbog sadnje na javnoj površini, izvještava 24 sata.

Zgažen vrt

– Vrt je zgažen, a ogradica je polomljena. Nisam iskreno previše iznenađena jer je ovo sasvim uobičajeno u Preradovićevoj i centru općenito, samo što smo zadnjih mjeseci navikli na mir zbog karantene – izjavila je Živković, koja dodaje da nije novost da ih nakon subote u nedjelju ujutro dočeka ulica koja smrdi na urin i povraćotinu, pa se pita gdje se u cijeloj ovoj priči nalazi komunalno redarstvo da kazni vandaliziranje zelene površine.

“Uredimo Zagreb sami”

Podsjetimo, Živković je od zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje dobila poziv na očitovanje na prijavu zato što je sa susjedom Borisom Novkovićem posadila cvijeće na javnoj zelenoj površini u Zagrebu, no uz podršku građana putem Facebook stranice “Zasadi vrt! Uredimo Zagreb sami”, cvijeće je do ovog vikenda ostalo netaknuto, a njezina je inicijativa potaknula i druge građane da na javnim površinama učine isto i svoj grad učine zelenijim i ljepšim mjestom za život.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba