Načelnik Desinića Zvonko Škreblin

“Zahvaljujući dobroj suradnji s Vladom RH, asfaltirali smo ceste, rekonstruirali dječji vrtić, sanirali klizišta, a uskoro otvaramo i rodnu kuću Đure Prejca”

Objavljeno: 30.05.2020. JJ

Načelnik Desinića Zvonko Škreblin osvrnuo se na rad Vlade RH, istaknuvši kako su u protekle 3,5 godine asfaltirana oko dva kilometra nerazvrstanih cesta na području njegove općine, zahvaljujući ulaganjima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Općine. Otkrio nam je i kako se riješava vodoopskrba u najudaljenijim zaseocima, a Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sufinanciralo je rekonstrkciju dječjeg vrtića, kako bi primljena mogla biti sva djeca koja su po prvi puta u toj općini bila na listi čekanja.

Petero djece

Škreblin kaže i kako su preko Hrvatskih voda sanirana dva klizišta, a osigurano je i 980 tisuća kuna za sanaciju još tri. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo je 168 tisuća kuna za za održavanje nerazvrstane ceste Košnica – Komerički.

– Ta nam je cesta važna zbog toga što iz tog dijela naše općine petero djece pohađa Osnovnu školu Đure Prejca – kaže načelnik.
Iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobreno je 350 tisuća kuna za pojačano održavanje nerazvrstane ceste Velika Horvatska – Dečmani.
Završen je i projekt uređenja ceste Jelenjak – Jalšovec Donji – Turnovo. U tu je svrhu od Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj Općina Desinić dobila 2.442.000 kuna, cesta je duga 2700 metara, a značajna je za Desinić jer spaja tri sela.

Multimedijski sadržaj

Drugi veći projekt u toj općini je adaptacija i rekonstrukcija rodne kuće Đure Prejca, projekt vrijedan oko pet milijuna kuna. Načelnik kaže kako se radi o tako velikom iznosu zbog toga što će se kuća pretvoriti u turističko – informativni centar i imati bogat multimedijski sadržaj.

– Oko 3,9 milijuna kuna odnosi se na građevinske radove, s time da smo dotrajalu kuću u potpunosti rekonstruirali, postavili slamnati krov i hrastovu ogradu, a od temelja do krova smo izgradili i gospodarsku zgradu na mjestu gdje se ona nekad nalazila i koja će također služiti u turističke svrhe, te smo uredili okoliš i bunar. Ostalih milijun kuna otišlo je na multimediju – kaže Škreblin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba