U Zelenjaku kod spomenika Lijepoj našoj održano središnje županijsko obilježavanje Dana državnosti

“S osobitim ponosom i zahvalnošću prisjećamo se svih koji su svoje živote i nesebičnu žrtvu u obrani domovine, utkali u temelje današnje suverene i slobodne Hrvatske”

Objavljeno: 30.05.2020. AB

U Zelenjaku kod spomenika Lijepoj našoj održano je središnje županijsko obilježavanje Dana državnosti. Vijence je položila delegacije Krapinsko-zagorske županije na čelu sa županom Željkom Kolarom, zamjenicima Jasnom Petek i Anđelkom Ferekom Jambrekom, predsjednica županijske Skupštine Vlasta Hubicki te potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić. Među brojnim delegacijama koje su zapalile svijeće u znak sjećanja na poginule i nestale hrvatske branitelje bila je i delegacija Općine Kumrovec sa načelnikom Robertom Šplajtom, Grada Klanjca s gradonačelnikom Zlatkom Brlekom i brojne druge. Obilježavanju su prisustvovale i delegacije braniteljskih udruga, županijske Vatrogasne zajednice i MUP-a.

– Hrvatska je sanjala da bude dio zapadne demokratske kulture i upravo ta liberalna demokracija koja je počela 1990. godine je i temelj razvoja hrvatskog društva – rekao je Hajdaš Dončić.

Župan Kolar je dodao da je privilegij da Dan državnosti može biti proslavljen pokraj spomenika Lijepoj našoj.

– Prisjećamo se hrvatskih branitelja koji su život položili na oltar domovine i koji su najzaslužniji za stvaranje slobodne i neovisne Hrvatske – rekao je župan Kolar.

I članovi Predsjedništva HNS-a Krapinsko zagorske županije predvođeni Robertom Šplajtom, predsjednikom Županijske organizcije HNS-a, Jasminom Krizmanićem potpredsjednikom HNS-a  te Anđelkom Ferekom Jambrekom, dožupanom za gospodarstvo KZŽ i potpredsjednikom Županijske organizacije HNS-a,  položili su vijenac i zapalili svijeće pri spomeniku Lijepoj našoj u Zelenjaku.

– S osobitim ponosom i zahvalnošću, prisjećamo se svih onih koji su svoje živote i nesebičnu žrtvu u obrani domovine, utkali u temelje današnje suverene i slobodne države Republike Hrvatske. Osim što nas ispunjava ponosom, Dan državnosti obvezuje nas i na daljnju borbu u izgradnji države u kojoj će svatko od nas u punoj mjeri ostvariti svoje životne težnje i pridonositi općem dobru – poručilo je tom prilikom vodstvo HNS-a Krapinsko zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba