VELIKA AKCIJA PNUSKOK-A

Uz predsjednika uprave Hrvatskih šuma, uhićena i bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac

Objavljeno: 29.05.2020. zagorjeinternational

Krunoslav Jakupčić, predsjednik uprave Hrvatskih šuma uhićen je u petak ujutro. U tijeku su pretrage kuće predsjednika uprave i poslovnih i prostorija Hrvatskih šuma. Sumnjiči ga se za zlouporabu položaja i ovlasti.

– Gospodin Jakupčić je uhićen, ali još nemam uvid u cijeli slučaj. Jutros su me zvali iz policije i kazali mi da je u tijeku pretres njegove kuće, a potom i službenih prostorija. Na teret mu se stavlja zlouporaba položaja i trgovanje utjecajem – kazao je za RTL.hr Jakupčićev odvjetnik, Vladimir Terešak.

– U šoku sam. Ne znam ništa o tome jer mi još uvijek radimo od kuće. Nikoga nisam uspjela dobiti telefonom pa ću otići u ured i vidjeti što se događa. Ako je tako, tijekom dana ćemo poslati službeno priopćenje – rekla je glasnogovornica Ana Juričić Musa.

Uz predsjednika uprave Hrvatskih šuma uhićena je i državna tajnica Ministarstva uprave i bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

– Gospođa Rimac je telefonski kontaktirala i ja ću preuzeti njenu objavu, doći ću iz Splita u Zagreb na njezino prvo ispitivanje. Za sada ne znam detalje zbog kojih je privedena – rekao je za Jutarnji list njezin odvjetnik Željko Gulišija. Dodao je da se Rimac nalazi u prostorijama PNUSKOK-a u Zagrebu.

Kako neslužbeno doznaje N1, uhićena je i Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva te HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić te Ružica Njavro, tajnica kabineta u Ministarstvu poljoprivrede, inače članica HDZ-a. Među uhićenima je navodno i Ante Sladić, poduzetnik iz Šibenika.

U akciji USKOK-a uhićen je i Ivan Melvan, šef podružnice Hrvatskih šuma iz Splita. Za Jutarnji list je to potvrdio njegov odvjetnik Nediljko Ivančević pojašnjavajući kako Melvan još nije formalno uhićen te da je policija obavila određene radnje i pretražila njegov dom i ured.

Prema neslužbenim informacijama, navodno je uhićeno 13 osoba.

Premijer Andrej Plenković komentirao je uhićenja za Media Servis.

– Ja znam o tome onoliko koliko je javnost obavijestila policija. U svakom slučaju, riječ je o akciji koja je plod neovisnog i samostalnog djelovanja pravosudnih i policijskih tijela, kako i treba biti. Politika naše Vlade, mene osobno i Hrvatske demokratske zajednice je stalna, kontinuirana i beskompromisna borba protiv korupcije. Ukoliko u ovim istragama se pokaže da je netko učinio neko kazneno djelo za to treba odgovarati, bez obzira na ime i prezime i bez obzira na stranačku pripadnost. Nema nedodirljivih i naša poruka je jasna: dosta je korupcije – rekao je Plenković.

Foto: Hrvatske šume

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba