U srijedu na zagorskim prometnicama ozlijeđena dvojica motociklista

TRGOVIŠĆE: Motociklist (47) s 2,17 promila alkohola sletio s kolnika i udario u betonski stup

Objavljeno: 28.05.2020. JJ

Policijska uprava krapinsko – zagorska u srijedu je evidentirala dvije prometne nesreće u kojima su ozlijeđeni motociklisti.
Do prometne nesreće koja se dogodila oko 22.50 sati u Trgovišću došlo je kada 47-godišnji hrvatski državljanin upravljajući motociklom s 2,17 promila alkohola u organizmu, nije prilagodio brzinu kretanja motocikla stanju i uvjetima na kolniku, (nizbrdica, zavoj), prilikom čega je izgubio nadzor nad vozilom i sletio van kolnika na travnatu površinu te udario u betonski stup. Teško ozlijeđeni 47-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu Zabok, gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Oduzimanje prednosti

Oko 16.30 sati u Druškovcu Humskom u prometnoj nesreći koja se dogodila zbog oduzimanja prednosti prolaska, 73-godišnji motociklist zadobio je lakše tjelesne ozljede. Do prometne nesreće je došlo kada 26-hrvatska državljanka, prilikom skretanja nije propustila motociklista s prednošću prolaska, te je došlo do udara motocikla u osobno vozilo i pada motociklista i motocikla na kolnik. 73-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu Zabok, gdje mu je pružena liječnička pomoć.
Iz PU krapinsko – zagorske apeliraju na vozače da ne sjedaju za upravljače vozila ukoliko su konzumirali alkoholna pića jer na taj način ugrožavaju svoj život, ali i živote svih ostalih sudionika u prometu.

Često neuočljivi

Vozače mopeda i motocikala savjetuju da vode računa o svojoj sigurnosti, da se kreću propisanim brzinama, da brzinu prilagode uvjetima na kolniku i da tijekom vožnje obavezno koriste zaštitnu kacigu, kako vozači, tako i putnici.

– Također apeliramo na vozače ostalih skupina vozila da obrate pozornost na motocikliste i mopediste jer su često neuočljivi ili se vrlo kasno uoče. Pozivamo sve sudionike u prometu da budu odgovorni i savjesni sudionici u prometu, te da se pridržavaju svih propisa i pravila kako bi se smanjila stradavanja u prometu – poručuju iz PU krapinsko – zagorske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba