Predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek u radnom posjetu Konjščini

“Općina uz investicije vrijedne 20 milijuna kuna doživljava procvat kakav ovo mjesto i ovaj dio KZŽ zaslužuju”

Objavljeno: 28.05.2020. zagorjeinternational

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a KZŽ Žarko Tušek obišao je u četvrtak općinu Konjščina, istaknuvši da su tamo uz pomoć Vlade RH realizirane brojne investicije, vrijedne 20 milijuna kuna. Naglasio je kako su te investicije realizirane uz pametno korištenje nacionalnih operativnih programa, ali i strukturnih fondova Europske unije. Neki od tih projekata su reciklažno dvorište, dječji vrtić, novo vatrogasno vozilo, kao i brojni drugi manji projekti.

Cesta Konjščina – Komin

– Jedna stvar koja je kapitalna i koja je obilježila zadnjih godinu, jest prekategorizacija državne ceste koja spaja Konjščinu i Komin. Tu odluku smo dobili i cestu su preuzele Hrvatske ceste. U tijeku je projektiranje te očekujemo da će u narednom periodu biti stavljena u projekt rekonstrukcije Hrvatskih cesta. To je projekt koji je obilježio naše zalaganje, uz rekonstrukciju državne ceste D24 koja je završila, a u tijeku su još samo neke tehničke stvari – kazao je Tušek te dodao da se kreće i s uređenjem Doma kulture, projekta vrijednog 7,5 milijuna kuna. Naglasio je da je pred Konjščinom još nekoliko kapitalnih projekata, poput izgradnje sportske dvorane te rekonstrukcije i revitalizacije Staroga grada.

Nastavak projekata

– Uvjeren sam da ćemo ovakvim zajedničkim radom uz podršku predsjednika Vlade Andreja Plenkovića nastaviti skrbiti o ovom mjestu koje u proteklih nekoliko godinama proživljava jedan procvat, jedan razvojni ciklus kakav ovo mjesto i ovaj dio Krapinsko – zagorske županije i zaslužuje – zaključio je Žarko Tušek, koji je potom obišao dječji vrtić, Dom kulture, reciklažno dvorište te Trg dr. Franje Tuđmana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba