Crowdfunding kampanjom do 400.000 kuna za teniske terene u Pregradi

ČEKALI ČITAVO DESETLJEĆE: “Ovime ne dobivaju samo djeca, već svi zaljubljenici u tenis s područja KZŽ”

Objavljeno: 27.05.2020. zagorjeinternational

Uspješno je završila crowdfunding kampanja Grada Pregrade pod nazivom “Smash – Vratimo tenis u Pregradi” čiji je cilj bio prikupiti financijska sredstva za izgradnju i uređenje teniskih terena na području grada Pregrade.

Naime, nakon što je tvornica Emka 2009. godine otišla u stečaj, Pregrada je ostala bez teniskih terena. Bez odobrenja za korištenje terena, ostali su zapušteni, sve do 2017. godine kada su članovi teniskog kluba Pregrada započeli inicijativu izgradnje novih terena i povratka tenisa u Pregradu. Grad je prihvatio ideju članova teniskog kluba, a u prosincu 2018. godine pokrenuta je crowdfunding kampanja u suradnji s Gradom i REGEA-om.

Jedinstveni primjer

Potpredsjednik Sportske zajednice Grada Pregrade Denis Burić na konferenciji za medije izjavio je da je uz veliku potporu medija i brojne akcije skupljanja sredstva, od kojih se najviše ističe tombola za manifestaciju „Branje grojzdja“ putem koje su mnogi hrvatski Davis Cup reprezentativci donirali brojne rekvizite, putem kampanje je skupljeno 396 tisuća kuna koje će biti proslijeđene Gradu za izgradnju novih teniskih terena.

Gradonačelnik Marko Vešligaj naziva ovaj uspjeh “jedinstvenim primjerom suradnje triju sektora; civilnog, javnog i privatnog“. 

– Iako je natječaj trebao iznositi više, točnije milijun i 150 tisuća kuna, on je poništen od strane države. Zbog financijske situacije uzrokovane korona virusom, iznos je smanjen, pa ukupna vrijednost projekta za 2020. godinu iznosi 550 tisuća kuna, što je dovoljno za izgradnju dva multifunkcionalna terena koji nisu samo namijenjeni za tenis, nego i ostale sportske klubove grada Pregrade te ustanove poput dječjeg vrtića. U gradskom proračunu ove godine, Pregrada raspolaže s milijun i 400 tisuća kuna koje su predviđene za ulaganje u sport – kaže Vešligaj te najavljuje ulaganje u novo dječje igralište na području naselja Gorjakovo. Dodaje kako je ovo druga uspješna kampanja Grada Pregrade nakon obnove krovišta na dječjem vrtiću, a gradonačelnik se nada još više “kvalitetnih projekata i suradnji poduzetnika, grada i svih dobronamjernih ljudi”.

Dobre priče iz Pregrade

Ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske, dr. sc. Julije Domac izjavljuje da je naviknut na “dobre priče iz Pregrade” i izražava zadovoljstvo projektom, ne samo po iznosu skupljenog novca, nego po udjelu financiranja i suradnje privatnih i javnih partnera.  

– Izgradnjom i opremanjem teniskih terena u Pregradi ne dobivaju samo djeca već i odrasli, svi zaljubljenici u rekreativno bavljenje ovim sportom na čitavom području Krapinsko – zagorske županije. Grad Pregrada uspio je vratiti u život nešto što je godinama bilo zapostavljeno te time potaknuti razvoj sportsko – rekreacijske i turističke ponude grada – zaključio je Domac. (Lovro Belošević )


Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba