Znak zahvalnosti za stručnost, požrtvovnost i predanost radu

ČETIRI NOVA SANITETSKA VOZILA ZA ČETIRI ZAGORSKA GRADA: Župan Kolar predao ključeve djelatnicima Doma zdravlja

Objavljeno: 26.05.2020. Jelena Jazbec

Ispred Doma zdravlja u Krapini, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar predao je vozačima ključeve četiriju novih sanitetskih vozila za četiri ispostave Doma zdravlja – Zabok, Pregradu, Krapinu i Zlatar.

– Jako sam sretna i zadovoljna što smo se okupili na primopredaju četiriju novih vozila. Ukupna vrijednost je 1.250.000 kuna, od čega je 600 tisuća kuna iz decentraliziranih sredstava i tim novcem nabavljena su vozila za Zlatar i Krapinu, a ostatak sredstava osigurao je Dom zdravlja i ta dva vozila idu u Pregradu i Zabok – otkrila je ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan, istaknuvši kako se radi o vozilima za transport pacijenata iz bolnice u bolnicu, dakle, u njima se ne pruža hitna medicinska pomoć. Nova će vozila zamijeniti četiri najstarija vozila Doma zdravlja, koji ukupno ima 40-ak vozila za sanitetski prijevoz.

– To zadovoljava naše osnovne potrebe, iako stalno postoji potreba da se vozni park obnavlja, radi sigurnosti naših pacijenata, vozača i medicinskog osoblja – istaknula je Dogan.

Uvjeti rada

Župan Kolar je na početku svog obraćanja zahvalio prisutnim zdravstvenim djelatnicima i svim njihovim kolegama na trudu i zalaganju tijekom epidemije koronavirusa, istaknuvši kako su odradili lavovski posao.

– Automobili, dakle, idu u Pregradu, Zabok, Zlatar i Krapinu i siguran sam da su tamošnji gradonačelnici zadovoljni što Krapinsko – zagorska županija i Dom zdravlju ulažu u ljude čija je stručnost, požrtvovnost i predanost radu još uvijek iznad onoga što mi ulažemo u opremu, iako mogu reći da smo jedna od županija koje su sigurno pri vrhu u ulaganju u uvjete i medicinsku opremu. Ovdje se pokazalo da su se ljudi brzo prilagodili novim uvjetima i da su stvarno dali sve od sebe, stoga mi je drago što ćemo im ovom simboličnom predajom ključeva na neki način poboljšati uvjete rada i to je ono na čemu ćemo uvijek inzistirati – rekao je Kolar, zahvalivši na kraju i ostalim hitnim službama koje su se istaknule prilikom epidemije – Zavodu za javno zdravstvo i njihovim epidemiolozima, Crvenom križu, vatrogascima, Hrvatskog gorskoj službi spašavanja i Ministarstvu unutarnjih poslova.

Nema bolnice

Na primopredaji su bili i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, zamjenica gradonačelnika Pregrade Gordana Križanec – Ružić, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek i njegova zamjenica Valentina Đurek te gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

– S obzirom na to da ovdje u Krapini nema bolnice, naši se građani oslanjaju na hitnu medicinsku pomoć i Dom zdravlja, kroz sve ambulante, ali i specijalistiku. U svakom slučaju, nakon predaje vozila za hitnu medicinsku pomoć, ovo je jedna zaista vrijedna stvar koja je došla u naš grad jer sanitet je pomoć za sve one koji možda idu na dijalizu, trebaju prijevoz jer su stariji i nemoćni i slično. Drago mi je što su nabavljena nova vozila koja idu u četiri zagorska grada – istaknuo je Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba