Pune ruke posla za zagorske plavce

Alkoholizirani vozač (19) bez vozačke u Krapina Selu bježao policiji, a u Veleškovcu 27-godišnjak kažnjen s 10 tisuća kuna zbog brze vožnje

Objavljeno: 26.05.2020. JJ

U petak oko 19.25 sati, policijski službenici PU krapinsko – zagorske su prilikom nadzora prometa u Krapina Selu, općina Konjščina, pokušali zaustaviti osobno vozilo krapinskih registarskih oznaka. Vozač se nije zaustavio na znak policijskih službenika, već je pretjecao vozilo ispred sebe i povećao brzinu kretanja te nastavio vožnju u nepoznatom smjeru.

0,71 promil

Dolaskom na adresu vlasnika vozila, utvrđeno je kako je vozilom upravljao 19-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava, odnosno bez vozačke dozvole, a izmjereno mu je 0,71 promila alkohola u organizmu. 19-godišnjak je temeljem Prekršajnog zakona uhićen te će zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz optužni prijedlog biti doveden je na nadležni sud.
Idućeg dana, u subotu, oko 16.45 sati, u Veleškovcu, općina Zlatar Bistrica, policijski su službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 27-godišnji hrvatski državljanin. Nadzorom brzine utvrđeno je kako je 27-godišnjak upravljao osobnim vozilom brzinom od 124 kilometra na sat, iako je na navedenom djelu prometnice brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 50 kilometara.

Tri mjeseca

Protiv vozača će zbog počinjenog prekršaja iz čl. 53. st. 1. iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu, s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba