Predrag Štromar

“Prijedlog o zabrani rada nedjeljom nema podršku HNS-a. Svatko treba imati pravo na izbor”

Objavljeno: 25.05.2020. JJ

Novi predsjednik HNS-a Predrag Štromar i aktualni potpredsjednik Vlade RH upozorio je da prijedlog o zabrani rada nedjeljom nema podršku HNS-a te da stranka neće podržati tu inicijativu u idućem sazivu Hrvatskog sabora.
Štromar ističe da se HNS protivi svim oblicima zabrana, pa tako i zabrani rada nedjeljom te drže da se radna mjesta ne bi smjela ugrožavati radi dodvoravanja desnici.
– Rad nedjeljom ne treba regulirati država, već isključivo zakoni tržišta. Svatko treba imati pravo na izbor – želi li ili ne raditi nedjeljom, ali isto tako smo stava da se radnici moraju osjećati cijenjeno i zato se zalažemo da se, uz propisane mehanizme kontrole provedbe, plaćaju dvostruko više za rad nedjeljom od rada običnim radnim danom. Uostalom, pravo na rad je ustavno pravo – poručio je Štromar, te dodao da je, budući da se gotovo sve političke opcije, i lijeve i desne, a osobito one najdesnije, zalažu za zabranu rada nedjeljom, važno naglasiti da postoje i one političke opcije koje smatraju da je taj prijedlog loš i ide na štetu poduzetnika i radnika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba