Pokažite veliko srce, odazovite se na tipizaciju tkiva jer lijek je u nama!

MALENA LUCIJA IZ TUHLJA TREBA NAŠU POMOĆ: Boluje od leukemije i hitno joj je potrebna transplantacija koštane srži

Objavljeno: 25.05.2020. JJ

Lucija Barac učenica je drugog razreda Osnovne škole “Lijepa naša” Tuhelj i trenutno se nalazi na liječenju na onkološkom odjelu KBC-a Rebro. Naime, djevojčica boluje od leukemije i za ozdravljenje joj je potrebna transplantacija koštane srži.

Bez uputnice

Iz Općine Tuhelj pozvali su sve dobre ljude da pomognu malenoj Luciji u borbi protiv teške bolesti davanjem krvi na tipizaciju. Testiranju mogu pristupiti svi u dobi od 18 do 40 godina bez liječničke uputnice. Tipizaciju tkiva (tj. vađenje epruvete krvi) može se napraviti u KBC-u Rebro (Kišpatićeva 12, zelena zgrada, suteren, soba br. 9, svakim radnim danom od 8 do 14 sati) ili u Zavod za transfuziju krvi (Zagreb, Petrova 3, u vremenu od 7:30 do 19 sati i subotom od 7.30 do 15 sati). Prilikom davanja krvi, potrebno je napomenuti da se daje za Luciju Barac.
Također, pregovara se i sa Zakladom Ana Rukavina o organiziranju davanja krvi na tipizaciju u Tuhlju, no o tome će žitelji općine biti obaviješteni na vrijeme. Za sve dodatne informacije možete kontaktirati ravnateljicu OŠ “Lijepa naša” i predsjednicu Društva Naša djeca Tuhelj Snježanu Romić na broj 091/454 13 77 ili Jedinstveni upravni odjel Općine Tuhelj na 049/556-105 ili 049/557-244.

Pronalazak donora

– Odazovite se na ovu akciju u što većem broju! Molimo Vas da budete humanist, da odvojite nekoliko sati i da davanjem krvi na tipizaciju, povećate mogućnosti za pronalazak donora. Lucija je jaka i hrabro se bori, zajedno sa svojom obitelji koja prolazi teške dane. Vjerujem u veliko srce naših sumještana, lijek je u nama! – poručio je načelnik Tuhlja Mladen Hercigonja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba