SPEKTAKL U ZOO ZAGREB

VIDEO I FOTO: Sjedili su na dekicama uz vodu kako bi slušali Zagrebačku filharmoniju

Objavljeno: 24.05.2020. zagorjeinternational

Na Labuđem otoku u ZOO Zagreb u subotu navečer održan je prvi ciklus koncerata Zagrebačke filharmonije. Na otoku, u samom zoološkom vrtu i izvan njega okupilo se puno Zagrepčana koji su uživali u klasičnoj i popularnoj glazbi. Neki od njih donijeli su dekice koje su pružili uz vodu kako bi što bolje mogli slušati skladbe. Prvi dio počeo je u 18 sati, a drugi u 19.15 sati i oba su trajala oko 45 minuta.  Nakon završetka Maksimirom je odjekivao velik pljesak.

– U večerašnjim su koncertima uživali i ljudi i životinje. Vjerujemo kako će naše goste i stanovnike Zoološkog vrta jednako oduševiti i glazbene poslastice koje nam Zagrebačka filharmonija priprema tijekom lipnja. Ovi su koncerti i svojevrsna glazbena uvertira u proslavu Dana Grada Zagreba. Svi smo posebno bili ganuti kad su Vrtom odjeknuli taktovi pjesme “Moj Zagreb, tak imam te rad” – kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Koncert popularne klasike na Labuđem otoku u izvedbi Zagrebačke filharmonije bio je prvi koncert nekog orkestra u Zagrebu nakon koronakrize. U nedjelju je drugi dio ciklusa. Koncerti ponovo počinju u 18 i 19.15 sati. Traju po 45 minuta. Na prvom se koncertu izvode popularni klasici, a na drugome popularna glazba koja uz velike svjetske hitove uključuje i nekoliko slavnih pjesama posvećenih Zagrebu. Zato požurite danas u Maksimir i uživajte u glazbi. Da biste slušali koncerte ne trebate, ako to ne želite, ni ulaziti u zoološki vrt. Još samo da to vrijeme dopusti.

Popularni klasici u 18 sati:
G. F. Handel: Glazba na vodi
W. A. Mozart: Divertimento KV 136, (1. i 2. stavak)
W. A. Mozart: Mala noćna muzika, Kv 525, (1. stavak)
P. I. Čajkovski: Valcer cvijeća
G. Bizet: Carmen, 1. suita
J. Brahms: Mađarski ples broj 6 i broj 5
Dodatak:
Moj Zagreb tak imam te rad

Popularna glazba u 19.15:
Yesterday
Imagine
She loves you
All you need is love
Nights in white satin
Show must go on
Bridge over troubled water
Neka cijeli ovaj svijet
Golubovi
Zagreb je najljepši grad
Samo jednom se ljubi
Dodatak: Moj Zagreb tak imam te rad

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba