IZBORI SE ODRŽALI ELEKTRONIČKIM GLASANJEM

Predrag Štromar novi je predsjednik HNS-a, jedan od potpredsjednika i načelnik Gornje Stubice

Objavljeno: 24.05.2020. zagorjeinternational

Novi predsjednik HNS-a je Predrag Štromar. Podršku mu je dalo 468 delegata, dok je 49 delegata svoj glas dalo njegovom protukandidatu Borisu Blažekoviću. Štromar na mjesto predsjednika HNS-a dolazi nakon Ivana Vrdoljaka. U svojoj prvoj izjavi najavio je da će HNS na predstojećim izborima tražiti povjerenje građana porukom – Hrvatska se voli radom.

– Već tri desetljeća živim i dišem za HNS. U politici sam se nagledao svega i jasno mi je da ljudi nemaju povjerenja u politiku. HNS je uvijek bio stranka koju je zapalo odraditi sve što su drugi tvrdili da je nemoguće. Jesmo li radili greške? Naravno da jesmo. Upravo zato sam se i odlučio na ovaj korak, jer vjerujem da slušajući jedni druge zajedno možemo vratiti povjerenje građana. Za mene se Hrvatska voli radom i pozivam vas da takvo domoljublje ostavimo svojoj djeci u naslijeđe  – rekao je Štromar i zahvalio HNS-ovkama i HNS-ovcima na podršci.

Podsjetivši na uspješne projekte ministarstava kojima upravlja HNS, poput započete i uvedene reforme obrazovanja, provedene digitalizacije i ukinutih pojedini nameta, ustvrdio je da pravi posao tek slijedi.

– Politički rad ne vidim kao igru od koje će koristi imati isključivo oni koji je igraju. Dok drugi galame, izvikuju fraze, podmeću i trguju, sa svojim suradnicima, želim raditi na projektima koji mijenjaju živote naših sugrađana – kazao je Štromar.

Najavio je da će stranka pod njegovim vodstvom nastaviti s brigom o obrazovanju, digitalizaciji i stambenom zbrinjavanju mladih obitelji.

– Ali ono što želim uvesti u HNS je još više slušanja onih koji su nas odabrali. Jedan od razloga zbog kojeg sam se prihvatio ovog posla je da vratim povjerenje u stranku. Siguran sam da ćemo u tome uspjeti. Hrvatska se voli radom i to je smjer u kojem namjeravam voditi HNS – poručio je Štromar.

HNS je danas izabrao i novog zamjenika predsjednika stranke. To je saborski zastupnik HNS-a iz Osijeka Stjepan Čuraj, dok su za potpredsjednike stranke izabrani Karolina Juzbašić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a i Jasmin Krizmanić, načelnik Gornje Stubice.

Uz čelne funkcije u stranci delegati su izabrali i nove članice i članove Nadzornog odbora, Suda časti i Odbora za statut.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba