Za kapitalni projekt preko Ministarstva poljoprivrede je odobreno više od 7 mil. kuna

Općina Mače će se zbog izgradnje Dječjeg vrtića kreditno zadužiti za 6,5 milijuna kuna

Objavljeno: 24.05.2020. zagorjeinternational

Općina Mače će se, zbog izgradnje Dječjeg vrtića, kreditno zadužiti za 6,5 milijuna kuna kod Poštanske banke na sedam godina s kamatnom stopom 1,45 posto i počekom od devet mjeseci, odlučilo je Općinsko vijeće. Nakon četiri kruga javne nabave, kao najpovoljniji izvođač odabrano je poduzeće MDK Građevinar iz Velikog Trgovišća, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 9,9 milijuna kuna. Kapacitet mačanskog vrtića je 50–ero mališana, a gradit će se na zemljištu pokraj sajmišta te će imati izlaz na županijsku cestu.

Podsjetimo, za izgradnju vrtića Općina Mače je preko natječaja Ministarstva poljoprivrede iz Programa ruralnog razvoja dobila financijsku potporu od 7.090.928 kuna.

Također, mačanski su vijećnici na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća jednoglasno donijeli odluku o mjerama za ublažavanje negativnih posljedica na gospodarstvo izazvanih epidemijom COVID-a 19. Općina tako oslobađa plaćanja četiri mjeseca (jednog obroka) komunalne naknade obveznike za poslovne prostore ili građevinsko zemljište koje služi obavljanju djelatnosti za koju je obustavljen rad. Za ostvarenje te olakšice, obveznici moraju podnijeti zahtjev Općini do 15. lipnja. Zakupnici poslovnih prostora u vlasništvu Općine Mače kojima je privremeno bio obustavljen rad, neće trebati platiti najam za travanj i svibanj i ne trebaju podnositi zahtjev. Što se tiče korištenja javnih površina, zakupci prostora sajmišta oslobađaju se plaćanja naknade u stopostotnom iznosu za period od 1. travnja do 30. lipnja i također ne trebaju podnositi zahtjev, stoji u odluci Općinskog vijeća.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba