HNS ove nedjelje bira novo vodstvo elektroničkim glasovanjem

Za predsjednika stranke bore se Blažeković i Štromar, a među kandidatima za potpredsjednika je i gornjostubički načelnik Krizmanić

Objavljeno: 23.05.2020. JJ

Ove nedjelje održat će se 16. Sabor Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, na kojem će se birati novo vodstvo stranke i to prvi put elektroničkim glasovanjem. Delegati će birati novog predsjednika HNS-a, zamjenika predsjednika, potpredsjednike te članove i članice Nadzornog odbora, Suda časti i Odbora za statut.

Zbog COVID-a 19

U skladu sa Statutom HNS-a i Pravilnikom o kandidiranju i izborima za tijela HNS-a, svi članovi mogli su istaknuti svoje kandidature do 16. travnja 2020. godine i to na jedan od četiri moguća načina kandidiranja: osiguravanjem potpore Središnjeg odbora HNS-a ili Predsjedništva HNS-a, dva regionalna saveza, šest županijskih organizacija ili najmanje 10 posto delegata na Saboru.

Do zaključenja navedenog roka za vodeće funkcije pristigle su sljedeće kandidature: za predsjednika HNS-a Boris Blažeković i Predrag Štromar, za zamjenika predsjednika HNS-a Stjepan Čuraj i Srdjan Vlaović te za potpredsjednike HNS-a Borislav Grgin, Karolina Juzbašić, Ruža Kovačević Bilić i Jasmin Krizmanić.

Sabor HNS-a bio je zakazan za 19. travnja, no epidemija COVID-a 19 dovela je do organiziranja prvih online izbora u HNS-u.

Pravi trenutak

– Time HNS u nedjelju postaje prva politička stranka koja će svoje unutarstranačke izbore organizirati online, čime još jednom pokazujemo da smo pioniri u političkom razmišljanju i djelovanju – kažu iz stranke te dodaju da se e-glasovanje uvede i na državnoj razini, na mjesnim i lokalnim, a potom i na parlamentarnim izborima.

– Korona kriza pokazala je da je upravo sada pravi trenutak za promišljanje i što skoriju realizaciju takvog poteza, kao i za digitalizaciju kompletne državne uprave – zaključuju u HNS-u.

Na nedjeljnim izborima delegati će glasovati putem aplikacije, preko mobitela ili e-maila, a moći će to učiniti u razdoblju od 8 do 16 sati. Cijeli proces nadgledat će HNS-ovo Izborno povjerenstvo, na čelu s predsjednikom Žarkom Stilinom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter