Šest novih slučajeva koronavirusa u RH

U KZŽ ORGANIZIRAN PRIJEM RADNIKA IZ ŠVEDSKE: Od njih 15, dva pozitivna na COVID-19

Objavljeno: 22.05.2020. JJ

U protekla 24 sata evidentirano je novih šest slučajeva zaraze koronavirusom u Republici Hrvatskoj, što znači da se ukupan broj popeo na 2243. Od novih slučajeva, četiri su u Brodsko – posavskoj, te po jedan u Osječko – baranjskoj i Splitsko – dalmatinskoj županiji.

Do sada je testirano 59.911 uzoraka, od čega 1820 u protekla 24 sata. Hospitalizirano je 15 pacijenata manje, što znači da su trenutno na bolničkom liječenju 102 pacijenta, od čega pet na respiratoru. Do sada je ozdravilo 2011 osoba, a aktivna su još 133 slučaja. 471 osoba je u samoizolaciji.

U protekla 24 sata preminule su još dvije osobe – u KBC-u Split muškarac 1963. godište i u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” muškarac 1977. godište, obojica s komorbiditetima. Ukupno je u Hrvatskoj preminulo 99 COVID pozitivnih osoba.

U zdravstvenom sustavu je devet aktivnih slučajeva zaraze, a 30 je osoba u samoizolaciji.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da je u četvrtak u Krapinsko – zagorskoj županiji organiziran prijem radnika koji su se vratili iz Švedske i od 15 uzetih uzoraka, dva su pozitivna na COVID-19. Također, vratilo se i vozilo s radnicima iz Njemačke te je od njih šest, pet pozitivno na koronavirus. Dakle, od šest novih slučajeva koronavirusa, tri su vezana uz radnike povratnike iz inozemstva, od čega su dvojica iz Slavonskog Broda i jedan s Hvara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba