“Do prije tri dana još je šute bilo i na Trgu bana Josipa Jelačića“

SKELA DO SKELE: Pogledajte kako izgleda središte Zagreba točno dva mjeseca nakon potresa

Objavljeno: 22.05.2020. zagorjeinternational

Od razornog zagrebačkog potresa prošlo je dva mjeseca. Grad je poprilično oštećen i iako je Vlada rekla kako će brzo donijeti Zakon o obnovi grada Zagreba, to se još nije dogodilo. U međuvremenu je raspušten i Hrvatski sabor pa se na Zakon sad mora čekati do saziva nove Vlade. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećao je kako će to biti prva stvar koju će nova Vlada napraviti.

U međuvremenu, odlučili smo provjeriti u kakvom je stanju centar Zagreba dva mjeseca nakon potresa. Ono što smo vidjeli, moglo bi se nazvati građevinska zona, odnosno, skela do skele. Naime, na dosta mjesta u središtu grada na zgradama se postavljaju skele koje će služiti za obnovu. Na nekim mjestima se već krenulo s obnovom, a na nekima se još ništa ne radi. Također, na pojedinim mjestima još se mogu naći ostaci zgrada, a kako nam je rekao jedan prodavač na Dolcu, do prije tri dana još je šute bilo i na Trgu bana Josipa Jelačića. Podsjetimo, tramvaji još uvijek ne voze preko Trga bana Jelačića, već preko Glavnog kolodvora.

Na Zagrebačku katedralu u petak se trebao podići drugi križ, na južni toranj, koji će služiti kao zaštita, ali je njegovo postavljanje odgođeno.

Kako izgleda centar Zagreba, pogledajte u našoj galeriji. (Ante Ferara)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter