Zamjenica župana Jasna Petek

“Prijevoz je osiguran i računamo da će svi zagorski učenici nižih razreda u ponedjeljak doći u školu“

Objavljeno: 22.05.2020. JJ

Na press konferenciji Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije, zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek osvrnula se na povratak učenika nižih razreda na nastavu od ponedjeljka, 25. svibnja.

4705 učenika

– U našoj je županiji 4705 učenica i učenika od prvog do četvrtog razreda. Sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, poduzete su sve epidemiološke mjere, stoga očekujemo da djeca dođu u naše škole. Kao osnivači, morali smo osigurati i prijevoz svih učenica i učenika. Prijevoz je osiguran tako da računamo da će svi učenici doći u školu. Naravno, i s ovim preporukama i uputama ima niz nedoumica i nelogičnosti i bilo bi mnogo jednostavnije da, kao što smo dobili odluku o obustavljanju nastave, da smo sada dobili odluku našeg Ministarstva ili Vlade o početku ili nastavku nastave u našim osnovnim školama. No, dok ona nije došla, a ne znamo ni hoće li uopće doći, mi radimo po uputama i smjernicama Ministarstva – istaknula je Petek, dodavši i kako se nastavljaju i upisi u prvi razred osnovne škole, a neki je dan došla preporuka da se, osim onog dijela sistematskih pregleda, nastavlja i onaj dio koji se tiče procjene psihofizičkog stanja djeteta.

Održavanje mature

– Sve informacije dostupne su na mrežnim stranicama, kao i na stranici svake osnovne škole. Također se u našim srednjim školama odvijaju aktivnosti pripreme vezano za osiguravanje svih preduvjeta i epidemioloških mjera za održavanje mature, koja počinje 6. lipnja, te održavanje završnih ispita za učenice i učenike strukovnih škola. Dakle, sukladno svim smjernicama i preporukama, mi kao osnivači osigurali smo sve što je potrebno da se odvijaju sve aktivnosti bez ikakvih problema u našim školama – zaključila je Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba