Budite odgovorni i savjesni!

OPREZ: Pojačani nadzor u prometu usmjeren na vozače mopeda i motocikala

Objavljeno: 22.05.2020. JJ

Kako bi se povećala sigurnost vozača, na području Policijske uprave krapinsko – zagorske od petka do nedjelje policijski službenici provode nadzor u prometu usmjeren na vozače mopeda i motocikala.

Dolaskom povoljnih vremenskih prilika, na prometnicama se povećava broj motocikala i mopeda, stoga Policijska uprava krapinsko – zagorska savjetuje vozače ostalih skupina vozila da obrate pozornost na njih jer su često neuočljivi ili se vrlo kasno uoče.

– Vozače mopeda i motocikala savjetujemo da vode računa o svojoj sigurnosti, odnosno, da upravljaju s položenim vozačkim ispitom i potrebnom položenom kategorijom, da upravljaju motociklima i mopedima koja su registrirani, odnosno, koji imaju važeću prometnu dozvolu i koji su tehnički ispravni, bez ikakvih preinaka, da se kreću propisanim brzinama i brzinu prilagode uvjetima na kolniku te da tijekom vožnje obavezno koriste zaštitnu kacigu, kako vozači, tako i putnici. Pozivamo sve sudionike u prometu da budu odgovorni i savjesni te da se pridržavaju svih propisa i pravila kako bi se smanjila stradavanja u prometu – poručuju iz PU krapinsko – zagorske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba