Glumac Siniša Ružić ogorčen:

“Sram me je pred građanima što primam plaću 9200 kuna, a ne radim ništa”

Objavljeno: 21.05.2020. zagorjeinternational

Glumac Siniša Ružić na Facebooku je podijelio svoje ogorčenje zbog stanja u zagrebačkom kazalištu Gavella.

– Kazalište Gavella, nedovršeno već više od 2,5 godine, u kašnjenju radova od 1,5 godinu, dviju firmi koje su PROPALE (kako su uopće dobile posao?!), sada je i oštećeno (crvena i žuta) i na upravnoj zgradi u koju se ne smije ući, i na glavnoj koja ima pukotine za koje se ne zna kakve su opasnosti. Prvi službeni statičari su došli 32 dana nakon potresa, a precizan stručan uvid se čeka već sad još 27 (od 61) dana – započeo je.

Radit će besplatno

Dodao je da su djelatnicima kazališta plaće ostale iste, no ukinuto im je financiranje.

– Ne igramo. Ne probamo. Ukinuto nam je financiranje programa. Plaće su ostale netaknute, očito jer su izbori. Sram me je pred građanima da primam plaću 9200 kuna, a da ne radim ništa. Sram me je da primam toliko dok medicinari u ovo doba kad su radili čuda, imaju smanjene plaće?! Sram me je zbog svih onih ljudi i poštenih građana i radnika koji pošteno svakodnevno rade svoj posao za malu plaću, zbog svih učitelja, profesora, policajaca, vatrogasaca, svih javnih i važnih službi koje odgovorno rade za crkavicu – priznao je glumac.

Dodao je kako će zbog toga raditi besplatno.

Ne ide na izbore

– Zbog svih poduzetnika i privatnika koji moraju svaki mjesec izmisliti poslove i plaću za radnike, i za brojne obaveze i namete. I na kraju zbog brojnih krasnih, talentiranih i nezaposlenih kolega umjetnika. Zovite me da vam besplatno (za plaću koju neopravdano primam) radim sve što mislite da treba, poeziju, izvedbe učenicima, lektiru, pjevanje, sviranje, stand up, viceve, sinkronizacije. A sad evo teče i rijeka Gavella… Nitko ne brine za imovinu i novac građana. Voda prodire u brod. Tko je kriv? Hoće li konačno netko nešto poduzeti? P.S. Ne idem ni na kakve izbore i nisam angažiran ni u jednoj stranci – zaključio je ogorčeno Ružić. (af)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter