“Ovo je kraj četiriju povijesnih godina za KZŽ“

ŽARKO TUŠEK: Iz kataloga projekata s kojim smo izašli na izbore, nema gotovo niti jednog koji nije realiziran ili nije u visokoj fazi realizacije

Objavljeno: 19.05.2020. JJ

Odlukom o raspuštanju devetog saziva Hrvatskog sabora, kraju se privodi i mandat Vlade Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem, a samim time i četiri godine koje su bile povijesne za Krapinsko – zagorsku županiju, kaže saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Žarko Tušek, podsjećajući da je vrijednost investicija s državne razine već prošle godine bila veća od dvije milijarde kuna, a Vlada je svoju potporu razvoju Krapinsko – zagorske županije iskazala i sjednicom u prosincu u Krapini.

– Na kraju ovog vrlo uspješnog mandata, mogu sa zadovoljstvom reći da iz kataloga projekata s kojim smo izašli na parlamentarne izbore prije četiri godine, nema gotovo niti jednog koji nije realiziran ili nije u visokoj fazi realizacije. Odnosi se to i na izgradnju prometne infrastrukture, gradnju željeznice, gradnju vrtića, rekonstrukciju kulturnih spomenika, ali i činjenicu da smo kroz poreznu reformu velikom dijelu jedinica lokalne samouprave, pa i samoj Krapinsko – zagorskoj županiji, proračune “podebljali“ s milijunima kuna novih sredstava – ističe Tušek.

“Nastavit ćemo“

Odluke Vlade Republike Hrvatske, koja je u Krapini potvrdila realizaciju projekata vrijednih 3,7 milijardi kuna, Tušek ocjenjuje iznimnima za Krapinsko – zagorsku županiju, čiji su izvorni prihodi 50 – 60 milijuna kuna i gdje živi 120 tisuća ljudi.

– Krapinsko – zagorska županija uz podršku ove Vlade ide velikim koracima naprijed. Nastavit ćemo i nakon što ponovo dobijemo povjerenje naših građana na predstojećim parlamentarnim izborima – dodaje Tušek.

Među najznačajnijim razvojnim projektima su elektrifikacije pruge do Zaboka, odnosno, njen nastavak do slovenske granice, kao i revitalizacija sutlanske pruge. Izrađuje se studijska dokumentacija za modernizaciju pruge na dionici Krapina/Sveti Križ Začretje – Zabok. U cestovnoj infrastrukturi uključeni su projekti na gotovo svim dionicama državnih cesta na području KZŽ. Nedavno je predsjednik Vlade u promet pustio novoizgrađenu cestovnu dionicu Zlatar Bistrica – Andraševec, ukupne vrijednosti gotovo 145 milijuna kuna, a priprema se nastavak prema Mariji Bistrici. Vrijednost projekta Aglomeracije Zabok – Zlatar je 600 milijuna kuna, a u tijeku je priprema i ostalih projekata odvodnje. Vlada je donijela odluku i o magnetskoj rezonanci za Opću bolnicu Zabok, kao i o sufinanciranju robotike u Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice, prve takve u Hrvatskoj za teško bolesne pacijente koji su na rehabilitaciji. Izrađuje se cjeloviti dokument koji će biti podloga za obnovu dvoraca KZŽ. Također, provodi se i 17 projekata izgradnje dječjih vrtića, vrlo važne demografske mjere.

1800 poduzeća

– Osim potpore infrastrukturnim projektima, pomagalo se gospodarstvu, obrtništvu i poljoprivredi. Dovoljno govori podatak da je u vrijeme epidemije koronavirusa, samo u ožujku, država osigurala 38 milijuna kuna za pomoć 13 tisuća radnika u 1800 poduzeća u Krapinsko – zagorskoj županiji – naglašava Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba