Čovjekov najbolji prijatelj

Ovih deset pasmina na ljude djeluje poput tableta za smirenje

Objavljeno: 19.05.2020. zagorjeinternational

Pas je čovjekov najbolji prijatelj. Ljudi su pse pripitomili prije otprilike 12.000 godina, a sve pasmine potječu od vuka. Pritom, naravno, postoje vrste koje su agresivnije, a postoje i one koje su mirne. U nastavku vam donosimo listu 10 pasmina koje na čovjeka djeluju poput tableta za smirenje, a koju je sastavio portal zadovoljna.hr.

1. Zlatni retriver i labrador retriver

Te pasmine najčešće se koriste u terapijske svrhe te kao psi vodiči i psi tragači. Izuzetno su odani, inteligentni i laki za treniranje. Retriveri su najsretniji kada su u društvu čovjeka.

2. Bokser

Prijateljski raspoložen i veseli pas poznat je po sposobnosti da može oraspoložiti svog vlasnika u svakoj situaciji. Od vlasnika traži i da ga mazi kada osjeti da je vlasnik potišten ili tužan. Bokser obožava ljude.

3. Hrt

Mogu trčati i do 57 kilometara na sat, ali se najviše vole izležavati. Vrlo su blage i poslušne naravi. Rijetko laju, a bliskost s vlasnikom pokazuju na način da se, stojeći uz njega, lagano naslanjaju na njegove noge.

4. Koker-španijel

Obožavaju djecu, a lako se povezuju s djecom s mentalnim i emocionalnim problemima. Njihova duga svilenkasta dlaka može djelovati umirujuće. Koker-španijele lako je trenirati, teško ih je preplašiti i izrazito su voljni udovoljiti vlasniku. Dobro podnose i putovanja.

5. Bernardinac

Bernardinac posebno voli malu djecu, a krase ga i velika želja da udovolji čovjeku te visok prag tolerancije. Može ih se opisati kao velika klupka ljubavi, koja su uz to i pametna, zaštitnički nastrojena i odličan izbor za obitelji s malom djecom. 

6. Jazavčar

Samo pogled na njega dovoljan je da izmami osmijeh na lice, a njegova vrckava narav oraspoložit će vlasnika i umiriti i nakon najnapornijeg dana. Jazavčare krasi zaštitnička narav i velika želja za maženjem.

7. Francuski buldog

Voli pažnju i biti će vjeran pratitelj i prijatelj. Prilagodljivi su i staložene naravi. Obožavaju se igrati i pravi su veseljaci. 

8. Jorkširski terijer

Prvi je terapeutski pas jer koji je korišten kako bi pozitivno djelovao na vojnike. Pomaže kod tjeskobe zahvaljujući tome što ima sposobnost stvaranja vrlo čvrste povezanosti s čovjekom.

9. Mops

Osvaja šarmom, razigranošću, poslušnošću i pameću. Voli pažnju i bit će uvijek vjeran pratitelj. Jako se veže za ljude.

10. Bernski planinski pas

Lako ih se može dresirati i obožavaju vlasnika činiti sretnim. Najsretniji su kada provode vrijeme s ljudskom obitelji i kada mogu obasipati svog ljudskog suputnika odanošću i ljubavlju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba