Vlatka Vrček Krajačić nova predsjednica Foruma mladih stranke rada i solidarnosti KZŽ

ZAHVALILI MEDICINARIMA: Hvala što čuvate naše zdravlje, jedino zdravlja i znanja nikad dosta

Objavljeno: 18.05.2020. Alen Brodar

U subotu, 16. svibnja održana je Izborna skupština Foruma mladih Stranke rada i solidarnosti Krapinsko-zagorske županije. Za predsjednicu je izabrana Vlatka Vrček Krajačić, potpredsjednici su Adrijana Kantolić i Antonio Hršak, tajnik Matija Vidović, dok su članovi predsjedništva Nikolina Jakuš, Nikola Topolovec, Damir Štok i Antonio Žunar.

Poštujući epidemiološke mjere, okupilo se 40 delegata koji su bili predstavnici mladih Stranke rada i solidarnosti iz cijele županije. Izbornu skupštinu vodio je Stjepan Sirovec – ravnatelj Županijskih uprava za ceste KZŽ i zamjenik načelnika Radoboja.

– Smatram da su mladi naša budućnost i da se trebamo pobrinuti da generacije koje tek dolaze imaju siguran život i sigurnu egzistenciju unutar Lijepe naše te da im nije opcija seliti van. U stranci imamo jako kvalitetnu platformu mladih ljudi, koji su voljni svoje znanje i ideje podijeliti, biti konstruktivni, zajednički djelovati i donositi pozitivne promjene za sve naše građane – istaknula je u svom govoru novoizabrana predsjednica Vlatka Vrček Krajačić.

Podršku skupštini dali su predsjednik županijske organizacije Stranke rada i solidarnosti Krapinsko – zagorske županije Anđelko Topolovec, potpredsjednik Branko Kučko, saborska zastupnica Marija Puh, županijska vijećnica Maja Pepelko, te predsjednica Foruma mladih stranke rada i solidarnosti Natalija Prica Oreški.

Skupštini se obratio i Anđelko Topolovec koji je istaknuo da Stranka daje priliku mladim ljudima koji svojom energijom i znanjem pomiču granice i mijenjaju svijet na bolje.

– Dokaz tome su i naša sadašnja, a i buduća saborska zastupnica Marija Puh, ravnatelj županijskih cesta Stjepan Sirovec te zamjenik gradonačelnika Donje Stubice – Luka Grabušić, koji su još uvijek članovi Foruma mladih Stranke rada i solidarnosti – kazao je Topolovec i napomenuo kako županijska organizacija mnogo očekuje od novoformiranog tima i da će mnogi u Zagorju biti ponosni na njihov rad i doprinos boljem životu u Krapinsko-zagorskoj županiji, a i šire.

Nije sve ostalo samo na svečanom, formalnom, dijelu Izborne skupštine, nego je Forum mladih Stranke rada i solidarnosti Krapinsko-zagorske županije po završetku skupštine odradio dvije akcije kojima su nagovijestili smjer svojeg budućeg rada.

“Hvala što čuvate naše zdravlje, jedino zdravlja i znanja nikad dosta!!!”, transparent je kojim su željeli zahvaliti svim medicinskim i drugim službama koje su na prvoj crti obrane protiv pandemije koja je gotovo zaustavila cijeli svijet. 

Nakon toga je vodstvo Foruma mladih uz saborsku zastupnicu Mariju Puh posadilo sibirske borovnice koje su namijenjene djeci koja se igraju u obližnjem parku, te svim stanovnicima Općine. Sibirske borovnice odabrane su zato jer su jedno od najzdravijeg voća, a i kako su grmovi niski, lako su dostupni djeci koja se mogu zasladiti u predahu od igre. 

Akcija sadnje borovnica nastavit će i u drugim općinama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba