Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović o projektima na području grada

Građani dobili besplatan pristup internetu, a kroz mjesec – dva mogla bi krenuti zamjena krovišta na OŠ Augusta Cesarca

Objavljeno: 18.05.2020. Jelena Jazbec

U Krapini je postavljena oprema za širokopojasni bežični internet, u sklopu programa “WiFi4EU.  

– Na natječaju na kojem je bio najvažniji “najbrži prst“ za dobivanje vaučera za WiFi, prošao je prošle godine i Grad Krapina. Nakon što su obavljene sve potrebne radnje, dobili smo vaučer od 15 tisuća eura za postavljanje odašiljača za WiFi, koje smo i postavili prije nekih mjesec i pol, no, s obzirom na to da u to vrijeme nije bilo preporučljivo za građane da izlaze, nismo željeli plasirati tu informaciju u javnost, da građani ne bi postali znatiželjni, pa bi izlazili iz kuće i to isprobavali. Dakle, oprema je instalirana te građani imaju besplatan pristup internetu na Trgu Ljudevita Gaja, u gradskom parku, odnosno, kod Pučkog otvorenog učilišta, kod sportske dvorane Srednje škole i kod same Srednje škole, na Hušnjakovom, kod ŠRC Podgora te kod obje krapinske osnovne škole i kod sve četiri njihove područne škole – u Škarićevom, Podgori, Lepajcima i Donjoj Šemnici. Ukupna vrijednost projekta je 126.000 kuna, pa smo preostali dio, koliko nam je nedostajalo za završetak projekta, osigurali u gradskom proračunu – otkrio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te se osvrnuo i na projekt izgradnje željezničko – cestovnog prijelaza Dolac.

Izvedbeni projekt

– Trenutno ne teče sve svojim tijekom zato što je, nakon što su radovi započeli, bilo potrebno napraviti izvedbeni projekt za postavu kompletne signalizacije, dakle, osiguranje prijelaza. Taj je izvedbeni projekt napravljen, na njega je još morao HŽ dati svoju suglasnost i, nažalost, u tom trenutku se dogodio koronavirus i potres, tako da je dio službi HŽ-a počeo raditi naizmjence ili od kuće, a dio zgrada HŽ-a je i oštećen u potresu pa su službe porazmještene po nekim drugim objektima, pa smo malo duže čekali te suglasnosti. No, vjerujemo da ćemo do kraja ovog mjeseca dobiti i pismeno tu suglasnost i da bi se radovi mogli završiti u lipnju, odnosno, da bi se mogla instalirati oprema – kaže Gregurović.

Dvije krize malo su usporile i zamjenu krovišta na Osnovnoj školi Augusta Cesarca.

Podržala Vlada

– Prošle smo godine, nakon olujnog nevremena, kada je vjetar digao dio krovišta, morali gore staviti betonske blokove i uvidom u stanje krovišta zaključili smo da je potkonstrukcija u potpunosti trula i da je oštećen limeni pokrov. U kontaktu s nadležnim ministarstvima napravili smo projektnu dokumentaciju za zamjenu kompletnog krovišta, osim na onom dijelu dvorane gdje je on zamijenjen 2013. ili 2014. godine, ali ne više drvenom, nego željeznom potkronstrukcijom. Na sjednici Vlade održanoj u Krapini u prosincu, taj projekt je odobren, no, kad je krenula procedura, dogodio se potres u Zagreb, u kojem je stradao dobar dio školskih zgrada, a trebalo je i smanjivati proračun zbog problema uzrokovanih koronavirusom. Ipak, drago mi je što projekt podržan na prošlotjednoj sjednici Vlade. Nakon provedenog postupka javne nabave, u elektroničkom oglasniku javne nabave, objavljena je Odluka o odabiru i ja vjerujem da, nakon što prođu žalbeni rokovi, kroz mjesec – dva mogli bi krenuti radovi. Prema dogovoru, 80 posto će financirati Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a 20 posto Grad Krapina – ističe gradonačelnik Greurović.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba