VIKEND AKCIJA POLICIJE

DONJA STUBICA: Vozio s 2,88 promila alkohola u krvi, a vozačka dozvola mu već oduzeta

Objavljeno: 18.05.2020. AB

Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska, zabilježeno je ukupno 170 prometnih prekršaja. Od toga je bilo 123 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje i 17 ostalih prekršaja u prometu. Najveća očitana brzina kretanja vozila iznosila je 107 km/h, a u Donjoj Stubici u nadzoru prometa zatečen je vozač kako upravlja vozilom sa 2,88 promila alkohola u organizmu i za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja motornim vozila.

Policijski službenici tijekom vikenda obavili su očevid kod osam prometnih nesreća.

Sedam prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom i dogodile su se u Pregradi, Zaboku, Završju Začretskom, Grletincu, Krapini, Ciglenici Zagorskoj i Pregradi. U navedenim prometnim nesrećama s materijalnom štetom trojica vozača bila su pod utjecajem alkohola – izmjereno im je 1,46, 1,44 i 1,48 promila alkohola u organizmu. U prometnoj nesreći do koje je došlo u Malom Taboru uslijed neprilagođene brzine, vozač bicikla zadobio je teške tjelesne ozljede.

– Slijedom iznijetog vidljivo je da je utvrđen znatan broj prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, pa apeliramo na sve sudionike u prometu: ne precjenjujte svoje iskustvo, prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život. Poštujte ograničenja brzine kretanja vozila, brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti, poštujte i pridržavajte se svih prometnih propisa kako biste zaštitili sebe i sve druge sudionike u prometu – apeliraju iz policije.

Od ostalih događaja evidentirana su dva požara u obiteljskim kućama i to u Donjoj Pačetini i Dukovcu, a do oba je došlo uslijed neispravnih električnih instalacija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba