Denis Čupić, direktor poduzeća koje upravlja Westgateom

“Može crkva u shopping centru? Može ona raditi nedjeljom? Kad smo gradili centre i plaćali komunalne doprinose, bili smo dobri“

Objavljeno: 16.05.2020. JJ

Denis Čupić, direktor F. O. Grupe koja upravlja zaprešićkim shopping centrom Westgate, na svojem je Facebook profilu objavio status u kojem reagira na odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite o otvaranju granica, dok istovremeno u shopping centrima ne smiju raditi kina.

– Dakle, sad smo Švedska s gostima iz inozemstva, ali bez shopping centara. Niti kina u shopping centrima ne smiju, no druga smiju? Da ih ne zamijene ljudi za crkvu možda? Može crkva u shopping centru? Može ona raditi nedjeljom? Kad smo gradili centre, plaćali komunalne doprinose, priključke, u prosjeku na 2 godine zaposlili od 500 do 3500 radnika građevinskih firmi, bili smo dobri. U Westgate smo uložili 305 milijuna eura, od toga komunalni doprinos 110 milijuna kuna, vodni 55 milijuna kuna, priključak struje 49 milijuna kuna, obnova i proširenje stare zagorske 50 milijuna kuna. Dakle, cca. 40 milijuna eura je otišlo javnoj ruci. Samo na jednom projektu. I danas plaćamo komunalnu naknadu i vodnu naknadu oko 10 milijuna kuna godišnje, plus naknadu za OIE od 3,6 milijuna kuna. Ah, da, ne trebamo raditi nedjeljom. Ma ja mislim da ne trebamo niti jedan dan, ima dosta zanimacije od kopanja nosa, rađenja kuglica, slaganja brodića od papira, čemu raditi. Lijepo je ne raditi. Jer ne raditi se mora – napisao je Čupić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba