Dječji vrtić "Gustav Krklec" iz Krapine

ZBRINUTI I SIGURNI U OBNOVLJENOM VRTIĆU: “Imamo više od stotinu novih prijava. Vjerujemo da će korona uskoro proći i da ćemo početi raditi punim kapacitetom”

Objavljeno: 15.05.2020. Alen Brodar

Nakon što se prošle godine krenulo s projektom dogradnje gradskog Dječjeg vrtića “Gustav Krklec”, čime se dobilo mjesta za dvije nove grupe te se povećao kapacitet za 40-ak djece, pa je ukupno upisano 200-tinjak djece, ove su godine uređena dječja igrališta oko vrtića, jer su, kako je istaknuo gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, na njima bile više desetak godina stare željezne sprave.

230.000 kuna

– Nabavljeno je tako 16 novih igračaka, najvećim dijelom financiranih gradskim sredstvima. Njihova ukupna vrijednost je 230.000 kuna s PDV-om, od čega je 12.000 kuna bila donacija PBZ-a. Također, nakon što su dograđene ove dvije grupe, da na starom dijelu vrtića ne ostane stara fasada, napravljena je nova s izolacijom, a vrijednost te investicije je 140.000 kuna s PDV-om. Sljedeće godine bismo još željeli završiti fasadu s druge strane starog dijela vrtića, kako bismo zaokružili čitavu priču, a podsjećam da je 2015. godine zamijenjeno i krovište na čitavoj površini vrtića. Sigurno je da bismo svi mi u Krapini željeli da se sagradi novi vrtić na nekoj lokaciji gdje bi bilo više prostora, no trenutno naše financijske mogućnosti nisu takve da bismo mogli ići u izgradnju novog vrtića kapaciteta za minimalno 200 djece, koliko ih imamo sada. No, dok se ne stvore financijske mogućnosti za novi vrtić, mislim da je ovdje napravljen velik iskorak, što će nam u svakom slučaju biti vodilja da se svake godine dodatno uređuje i postavljaju nove sprave koje će najviše veseliti upravo one najmlađe – kazao je gradonačelnik Gregurović.

Inače, od ponedjeljka je, kako i u ostatku zemlje, krenuo rad i u krapinskom Gradskom vrtiću – od 200-tinjak djece upisanih u vrtić, trenutno ga pohađa tridesetak.
– Sve dakako prema epidemiološkim preporukama i u ni jednoj grupi nema više djece nego što je to moguće prema tim preporukama. Djeca su zbrinuta i sigurna. Naravno, i odgajatelji i ravnateljica i Grad dat će sve od sebe da održimo sustav sigurnim, a da se roditeljima omogući da se mogu posvetiti svojim poslovnim obavezama – zaključio je Gregurović.

Ravnateljica vrtića Ksenija Ostojić istaknula je kako su jako zadovoljni novim ruhom vrtića i novim igračkama oko njega.

Klinci uživaju

– Zadovoljni, smo mi zaposlenici, a najviše djeca, iako ih je zbog epidemioloških preporuka danas bilo ovdje 32 od 200 upisanih. Klinci uživaju. Kažu da se ne mogu odlučiti što im je ljepše. Objava za upis djece u vrtić u novoj godini je već raspisana, imamo jako puno zahtjeva, preko stotinu i u ponedjeljak završava natječaj, pa ćemo vidjeti. Dio djece će ići u predškolu, njih 50-ak, dakle toliko ćemo djece moći upisati. Nadam se da u RH uskoro neće biti novooboljelih od korone, da će se stanje stabilizirati ova situacija i da ćemo uskoro normalno raditi punim kapacitetom – zaključila je ravnateljica.

Što se tiče početka nastave na području grada Krapine, u  dvije krapinske osnovne škole s njihove četiri područne škole, niti jedan učenik nije krenuo na nastavu.
– Dvadesetak roditelja je zapisalo svoju djecu da bi krenuli, međutim, kada su vidjeli da bi ta djeca bila sama u razreda, odustali su – pojasnio je gradonačelnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba