Oko 26. svibnja KZŽ bi mogla biti "korona free"

Sedamnaesti dan bez novooboljelih u KZŽ, do sada ozdravilo 118, a pozitivno još 20 osoba

Objavljeno: 15.05.2020. JJ

U Krapinsko – zagorskoj županiji sedamnaesti dan zaredom nema novih oboljelih od koronavirusa. Ozdravile su još dvije osobe, što znači da je trenutno 118 oporavljenih osoba i još 20 aktivnih slučajeva. U samoizolaciji je 18 osoba.

U protekla 24 sata testirana su 74 uzorka, od čega je 56 bilo negativno, a još 18 rezultata se čeka. Ukupno su do sada testirana 2372 uzorka.

– Apeliram na sve da se i dalje drže preporuka kako bi nam epidemiološka situacija i dalje ostala ovako dobra – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije Anđelko Ferek – Jambrek, koji je dodao i kako još uvijek nisu dobili odgovore na dopise koje su uputili Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske, a odnose se na zahtjev tradicijskih obrta da im se omogući rad nedjeljom u svetištima, zatim zahtjev škola stranih jezika da nastave s radom, kao i dopis vezan uz nužnost pronalaska adekvatnog smještaja za još četiri obitelji s područja Gornje Stubice čiji su domovi oštećeni u potresu. Također, županijskom su se stožeru javile i udomiteljske obitelji i udruge koje mole za pomoć pri nabavi zaštitne opreme, a taj je zahtjev također proslijeđen Nacionalnom stožeru.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina podsjetio je da je COVID odjel zatvoren, a trenutno su fokusirani na vraćanje bolničkog sustava u punu funkciju. Također su ravnatelj Vančina i epidemiologinja Bojana Mahmutović upozorili da pacijenti ne smiju dolaziti u OB Zabok i Zavod za javno zdravstvo bez zaštitnih maski.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao je da je zadovoljan epidemiološkom situacijom te dodao da bi, ukoliko se nastavi ovaj pozitivan trend, KZŽ mogla oko 26. svibnja biti proglašena “korona free” županijom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba