KREATIVNOST UČITELJICE "ZAPALILA" KREATIVNOST KOD UČENIKA:

“Oni su možda naučili i više od prijašnjih generacija, jer su morali sve sami istraživati. Ispao je jedan poseban projekt na koji smo jako ponosni”

Objavljeno: 15.05.2020. Alen Brodar

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović organizirao je za učenike 3. b razreda krapinske OŠ Augusta Cesarca prijem, na kojem su mu predstavili svoju Virtualnu knjigu Krapine.

Počeli se natjecati

– U nastavnom planu učenika trećih razreda postoji tema “Moja županija i grad sjedište Županije”, pa smo tako trebali napraviti nešto da učenici što više nauče o svom gradu. Budući da u udžbenicima nema toliko materijala koje bi oni mogli čitati, a u okolnostima smo u kakvima jesmo pa se nastava radi na daljinu, trebalo je doći do ideje kako im približiti tu građu, da što više nauče i da im se pripremi baza na temelju koje će oni rado istraživati dalje. Tako je krenula ideja s virtualnom knjigom – ja sam priču započela, a učenici su je nastavili i radili su tijekom travnja. Virtualna knjiga sadrži fotografije, poveznice i priče, nešto o kajkavskom narječju, nešto o kulturno – povijesnim spomenicima, o našoj najpoznatijoj legendi, o Muzeju krapinskih neandertalaca… Učenici su dakle u knjizi mogli s različitih izvora i različitim pristupima doći do informacija. Svaki učenik je dobio dvije stranice u knjizi i tamo osim stranica i fotografija postoje i male ikone na kojima se može vidjeti što su i kako radili. Ovi učenici su možda naučili i više od prijašnjih generacija jer su morali sami istraživati. U prethodnim generacijama, kada nije bilo koronavirusa, išli smo na teren i sve su to učenici obišli, ali nisu možda ušli toliko u dubinu samog sadržaja kao sada. Na kraju su se natjecali, tko će doći do zgodnije i zanimljivije informacije, pa tako imamo priliku vidjeti najstariju razglednicu, koja je bila u kući moje učenice. Tako da mislim da je ovo jedan poseban projekt na koji smo jako ponosni – kazala je inicijatorica projekta, učiteljica Nevenka Puh Malogorski.

Gradonačelnik Gregurović pohvalio je projekt u kojem je jednim kratkim videom na njihovu molbu i sam sudjelovao, te najavio da će Virtualna knjiga Krapine biti na gradskim internetskim stranicama.

Turistički zanimljiv projekt

– Kako je ove godine nekako sve drugačije i nema normalne nastave, učenici se nisu prepustili nakon nastave preko TV prijemnika, već su si sa svojom učiteljicom dali truda, istraživali i od kuće napravili virtualni album Krapine koji će, siguran sam, mnogima biti interesantan. Kada ga se pogleda, to je možda čak i turistički interesantna virtualna knjižica jer ima mnogo podataka o Krapini za koje, kako su i sami učenici rekli, mnogi od njih nisu znali, kao ni njihovi roditelji. Jedan lijep projekt, izuzetno kreativan, što me stvarno raduje te zahvaljujem i učiteljici koja ih je potaknula na to i djeci koja su se potrudila da ne odrade kod kuće samo dio svakodnevnih obaveza vezanih uz školu – zaključio je Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba