Energetska obnova OŠ i SŠ u Konjščini

“Svi radovi trebali bi završiti do početka nove školske godine“

Objavljeno: 14.05.2020. Jelena Jazbec

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar posjetio je osnovnu i srednju školu u Konjščini, gdje su u tijeku radovi na energetskoj obnovi ukupne vrijednosti 12.848.000 kuna.

– S obzirom na to da se prilikom takvih velikih radova uvijek pojave nekakvi vantroškovnički radovi, koji će zajedno na osnovnoj i srednjoj školi biti oko 15 posto, s obzirom na poremećaje na tržištu i obuhvat radova, smatramo da je to korektno i prihvatljivo. Na obje ćemo škole promijeniti sustav grijanja, vanjsku stolariju, napraviti fasadnu ovojnicu, promijeniti unutarnju rasvjetu i tako omogućiti uštede u jednoj školi 62 posto, a u drugoj 63 posto, a ono što je još važnije, stvorit ćemo bolje uvjete za rad profesora i profesorica, nastavnica i nastavnika, ali prije svega djece. Zadovoljan sam onime što sam vidio, zahvaljujem izvođačima radova na korektno do sada obavljenom poslu i očekujem da se pridržavaju rokova završetka gradnje, koja je planirana 7. rujna, što se poklapa s početkom nastave. Može se dogoditi da koja sitnica ostane neriješena, ali to ne smije utjecati na normalno održavanje nastave jer se svi zajedno nadamo da će ova online nastava završiti s krajem ove školske godine i da će nam epidemiološka situacija omogućiti da djeca normalno krenu u novu školsku godinu – istaknuo je župan Kolar, kojem su riječi zahvale uputili ravnatelji škola.

Prazna i tužna

– Škola bez djece prazna je i tužna i jedva čekamo da nam se učenici vrate. Veselimo se što će naši učenici doći u novu obnovljenu školu, koja neće biti obnovljena samo izvana, nego i iznutra te se nadam da će rad u ovoj školi biti mnogo ugodniji nego što je to bio do sada. Hvala svima koji su uložili svoj trud i financijska sredstva da ova naša škola bude ljepša – rekla je Milojka Rataić, ravnateljica SŠ Konjščina, a s njome se slaže i Zoran Vuger, ravnatelj OŠ.

– Hvala Krapinsko – zagorskoj županiji koja je uložila mnogo truda i vremena i svima koji su prepoznali naše potrebe i želju da iz ove naše stare škole dobijemo novu, obnovljenu školu. Želim zahvaliti i izvođačima, projektantu, nadzoru i svima ostalima, jer u ovo vrijeme krize i svih problema, oni rade svaki dan, svaki dan smo ovdje na gradilištu i cijela Konjščina uživa gledajući ove radove i preobrazbu naše 60 godina stare škole. Djeca i roditelji svaki dan zovu i pitaju hoće li to biti do jeseni, svi su nestrpljivi i željni ponovnog dolaska – otkrio je ravnatelj.

Detaljnije o radovima

Podsjetimo, radovi koji obuhvaćaju osnovnu školu vrijedni su 5.614.000 kuna, a obuhvaćaju povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja, te zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom. Očekivana ušteda toplinske energije za grijanje je 62,91 posto.

Radovi koji obuhvaćaju srednju školu vrijedni su 7.234.000 kuna, a obuhvaćaju povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite ukopanog zida, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja, zamjenu sustava prozračivanja novim visokoučinkovitim sustavom te zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom. Očekivana ušteda toplinske energije za grijanje je 61,64 posto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba