Kapitalni projekt u gradu Zaboku

VIDEO: Pogledajte kako napreduju radovi na uređenju reGARDENA – iz zraka

Objavljeno: 13.05.2020. JJ

Grad Zabok objavio je video koji prikazuje iz zraka snimljene kadrove uređenja reGARDENA, kapitalnog projekta koji je izgrađen na otvorenom prostoru u vidu amfiteatra, gredica i parka u do nedavno zapuštenom dijelu grada. Područje reGARDENA nalazi se dijelom na zemljištu u vlasništvu Grada Zaboka te dijelom na zemljištu u vlasništvu poduzeća Regeneracija, koje je zemljište ustupilo na korištenje za potrebe provedbe ovog projekta. Zemljište je bilo zapušteno, prepuno korova i različitog raslinja.

Urbani park

Realizacijom projekta reGARDEN, učenicima, studentima, ali i svim ostalim građanima bit će dostupan urbani park na maksimalno 10 minuta hoda.

Cilj je aktiviranje područja i stvaranje novih sadržaja – nekoliko kvadratnih polja u parteru s različitim sadržajima za aktivnosti na otvorenom, javni park namijenjen isključivo pješačkom prometu, uređenje pješačkih staza, postavljanje nove urbane opreme i novih rasvjetnih tijela te krajobrazno uređenje cjelokupnog prostora površine 2616 četvornih metara.

640 tisuća kuna

– Ovim projektom uređujemo jugoistočni prilaz gradu, koji je do sada bio zapušten i neugledan, uređuju se zapuštena zelena površina u višenamjensku zelenu površinu koja ima estetski, uzgojni, rekreacijski i kulturni sadržaj. Veselimo se kulturnim i zabavnim događanjima na otvorenom prostoru, kao i građanima koji će ga posjećivati i uređivati na zadovoljstvo svih – poručuju iz Grada Zaboka.

Vrijednost investicije je 640.000 kuna, a video pogledajte ovdje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba