Teško ozlijeđeni

Automobilom sa Sljemenske ceste sletjeli u provaliju duboku više od 30 metara

Objavljeno: 12.05.2020. zagorjeinternational

Automobil u kojem su se nalazili R. R. i njegova suvozačica P. D. sletio je u noći na utorak iza ponoći sa Sljemenske ceste, kraj ugibališta broj 5, u provaliju duboku preko 30 metara.

Tijekom prevrtanja vozač je ispao iz automobila te ostao zaglavljen ispod vozačevih vrata. Pomoć je pozvala žena, koja je teško ozlijeđena. Ubrzo su na mjesto nesreće stigli pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja i desetak zagrebačkih vatrogasaca. Muškarac i žena su tijekom spašavanja bili pri svijesti.

– Prema dojavi centra veze, upućeni smo na Sljemensku cestu radi prometne nesreće s unesrećenim osobama. Osobno vozilo je bilo sletjelo u provaliju. Spuštanje i spašavanje pomoću užadi, pritom koristeći tehnike spašavanja iz dubina i visina, bilo je izuzetno komplicirano i kompleksno zbog same dubine od 30-ak metara. Spašavanje je izvršeno pomoću dvije daske za imobilizaciju, prsluka i dvoja nosila te smo unesrećene osobe izvukli preko kranskog vitla s vatrogasnog vozila – kazali su iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb za Jutarnji list.

Ozlijeđeni par iz provalije su izvukli nakon jednosatne akcije spašavanja. Vozilom Hitne pomoći prevezli su ih u Zagreb u bolnicu. Policija je napravila očevid, kojim će utvrditi razlog nesreće.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba