ŽARKO TUŠEK: Kapitalni u KZŽ projekti idu dalje

“S veseljem očekujemo novu fazu izgradnje brze ceste i njezin dolazak u roku od dvije i pol godine do Marije Bistrice”

Objavljeno: 11.05.2020. AB

– Vlada premijera Andreja Plenkovića i u vrijeme borbe s epidemijom koronavirusa ne odstupa od zacrtane politike ravnomjernog razvoja svih krajeva Hrvatske, a odnosi se to i na Krapinsko-zagorsku županiju – ističe saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Žarko Tušek u priopćenju te dodaje kako je jedan od velikih projekata i izgradnja brze ceste Popovec – Marija Bistrica – Zabok.

Sjednica Vlade RH


Tušek ističe da su jasno definirani kapitalni strateški projekt na području Krapinsko-zagorske županije.
– U kontekstu razvoja Hrvatskog zagorja, prošle je godine održana i sjednica Vlade RH u Krapini. Jasno je naznačeno da tijekom ove godine očekujemo ishođenje građevinske dozvole za novu fazu ceste do Marije Bistrice i raspisivanje natječaja. Ne želim to stavljati u kontekst opće situacije u ekonomiji i društvu koje se događa – od kapitalnih projekata mi ne odustajemo jer oni su zamašnjak gospodarstva i bit će tako i u vremenu koje je ispred nas. Država od tih projekata ne smije odustati. S veseljem očekujemo novu fazu izgradnje ceste prema Mariji Bistrici i njezin dolazak u roku od dvije ili dvije i pol godine do Marije Bistrice, kao što je bila prvotna intencija – naglašava Tušek.

Do kraja godine građevinska

Načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički dodaje da se za dolazak brze ceste, odvojak Marija Bistrica, planira do kraja godine riješiti građevinska dozvola i nakon toga raspisati natječaja.
– Vjerujem da ova kriza ipak neće ugroziti projekt brze ceste, što je nama izuzetno važno. Nakon toga, brza cesta kreće prema Popovcu i to bi bila svojevrsna sjeverna obilaznica grada Zagreba. Ne treba posebno isticati koliko bi to značilo za razvoj i Marije Bistrice i istočnog dijela naše županije – ističe Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba