SMOGOVCI U ZOOLOŠKOM VRTU

Dado: Najdraža epizoda mi je bila kada je Nosonja pao među morske lavove

Objavljeno: 11.05.2020. zagorjeinternational

– Snimanje Smogovaca mi spada među najbolja i najzabavnija snimanja. Kako se neki od glumaca iz serije više ne bave glumom, ne viđamo se često, ali između nas je ostala povezanost. Kroz seriju je prošlo mnogo glumaca, no i oni koji su glumili epizodne uloge, ponosni su na njih. Kad gledamo Smogovce, gledamo povijest Zagreba, kazala je Višnja Babić koja je u seriji glumila Dunju.

Legendarni Smogovci u nedjelju su posjetili zagrebački zoološki vrt. Glumci iz popularne serije su se tijekom šetnje zoološkim vrtom prisjetili nezaboravnih scena koje su snimali u Maksimiru. Oduševilo ih je kako je uređen Zoološki vrt.

Alin Kavur koji je u seriji tumačio lik Dade, otkrio je da mu je najdraža epizoda bila kad mu je tata iz serije (Nosonja) pao među lavove. Anegdota iz serije prisjetili su se i Fran Hitrec, Edin Breški, Damir Šaban, Tomislav Štriga i Božidar Košćak. Košćak, poznat i kao Kumpić, otkrio je da su bili toliko dobra “škvadra” da se pojedina scena snimala najviše tri puta.

– U više od dvadeset godina koliko ovdje nisam bio, Zoološki se vrt jako promijenio. Sve djeluje mnogo prirodnije. Raslinje je uređeno, a životinje su dobile prostrane nastambe. Kako su Smogovci stekli status koji imaju u društvu, ostat će mi zagonetka. Dio odgovora sigurno leži u činjenici da su se ljudi srodili s likovima. Za to je iznimno zaslužan redatelj Milivoj Puhovski koji je glumce studiozno birao – kazao je autor Smogovaca Hrvoje Hitrec.

Dodao je da su Smogovci najdulje snimana serija u Hrvatskoj. Snimljeno je 39 epizoda, a njegova je želja bila da ih bude 40. Kaže kako ga sada glumačka ekipa nagovara da serija dobije nastavak koji bi se zvao “Smogovci u domu umirovljenika”

– Smogovci su, kao i Zoološki vrt grada Zagreba, isprepleteni s poviješću Zagreba. Drago nam je da su nas posjetili, ali i da nam akcije koje radimo u Vrtu, otkrivaju da su Smogovci nezaboravni. Primjerice, kad smo tražili imena zagrebačkim lavićima, velik je broj građana glasao za imena Dunja i Mazalo – kazao je ravnatelj Zoološkog vrta Damir Skok.

Zoološki vrt prvi je put posjetio Antonio Marin, igrač Dinama. Otkrio je daje rođen 2001. godine, pa je Smogovce upoznao putem interneta. Najdraži mu je lik zbog ljubavi prema nogometu Pero Vragec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter