Saborski zastupnik Žarko Tušek i načelnik Josip Milički obišli Mariju Bistricu

USPJEŠAN TIM UZ PODRŠKU VLADE: “Prije nekoliko godina dio ovog bio je samo san, a danas se u Mariji Bistrici realiziraju projekti vrijedni 30 milijuna kuna”

Objavljeno: 08.05.2020. Alen Brodar

Predsjednik HDZ-a KZŽ, saborski zastupnik Žarko Tušek, u petak je posjetio Općinu Marija Bistrica te je u društvu općinskog načelnika Josipa Miličkog obišao dječji vrtić, kao i buduću poslovnu zonu koja će niknuti na prostoru bivše tvrtke Tehnomehanika.

– Prije svega, moram pohvaliti izniman rad Upravnog odjela Općine Marija Bistrica u proteklim godinama, njihovo kvalitetno planiranje strategije razvoja, ali i uspješnu realizaciju niza kapitalnih projekata u općini koji su prije nekoliko godina bili samo san za ovo mjesto. Bilo je tada gotovo nezamislivo da bi se u ovakvom obujmu i na tako kvalitetan način, u relativno kratkom periodu, mogao dogoditi ovakav napredak u Mariji Bistrici – kazao je Tušek dodavši da je u posljednje tri do četiri godine u Mariju Bistricu stiglo više od 20 milijuna kuna.

Obnova svetišta

– Ovaj je značajan iznos stigao uz podršku Vlade RH, kroz pametno korištenje strukturnih fondova Europske unije, a tu je još 10 milijuna kuna nacionalne komponente iz različitih ministarstava, za projekte poput Doma kulture, odnosno za obnovu našeg nacionalnog svetišta, za što smo preko Ministarstva kulture osigurali gotovo pet milijuna kuna u ovoj fazi. Vidljivo je kako se bazilika i svetište prekrasno obnavljaju – rekao je Tušek i nastavio:

– Ovdje smo ispred kapitalne investicije, buduće Poslovne zone Marija Bistrica 1, gdje smo uz podršku Vlade RH, uz podršku Ministarstva državne imovine, vratili Mariji Bistrici ovaj prekrasan kompleks od 40 tisuća kvadrata zemljišta bivše Tehnomehanike, od kojih je devet tisuća kvadrata proizvodne hale i gdje očekujemo dodatnu intervenciju Ministarstva gospodarstva i dodatnu financijsku injekciju, kako bi se ovdje izgradila prva ozbiljna poslovna zona u Mariji Bistrici. Više smo nego ponosni i zadovoljni i iskreno čestitam načelniku Miličkom na svim projektima, uz napomenu da takvim tempom, zajedničkim radom, pametnom politikom Vlade RH, podrškom rada naših resora i ministarstava i održivim, kvalitetnim, strateškim planiranjem, možemo razvijati kako Mariju Bistricu, tako i sve ostale dijelove Hrvatskog zagorja i naše Krapinsko – zagorske županije.

Načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, između ostalog, istaknuo je kako imaju što pokazati, kada je riječ o učinjenom u proteklih godinu dana.

Poslovna zona

– A u svemu smo imali pomoć našeg saborskog zastupnika Žarka Tušeka i naše Vlade. Ono što je bitno napomenuti, je da su trenutno u realizaciji projekti vrijedni 30 milijuna kuna. Od toga je 20 milijuna direktno iz EU fondova, a radi se o dječjem vrtiću, reciklažnom dvorištu, izgradnji nove mrtvačnice na groblju te obnovi Doma kulture koja je također iz nacionalne komponente, pet milijuna kuna, i projekt je pri kraju. Postoji i niz drugih projekata koji su u fazi projektiranja i vjerujem da će se i za njih iznaći rješenja kako bi se realizirali. Ponosan sam što smo ovdje ispred bivšeg kompleksa Tehnomehanike kojeg je Općina Marija Bistrica nakon gotovo četiri godine uspjeli dobiti na korištenje – kazao je Milički.

Poslovnu zonu Marija Bistrica 1 Općina namjerava staviti u funkciju i pokrenuti i onaj segment koji je bitan u svakoj sredini, a to je otvaranje novih radnih mjesta.

– Zahvaljujem Vladi što nam je dala taj kompleks od 40 tisuća kvadrata, gotovo 10 tisuća kvadrata proizvodnih pogona, ali tu je još jedan dio od oko 3,5 tisuće kvadrata s 500 kvadratnih metara poslovnih prostora, koji je direktno darovan Mariji Bistrici za korištenje za javne i društvene namjene. Moramo biti izuzetno ponosni što smo uspjeli razriješiti problem Tehnomehanike, a vjerujem da ćemo kroz godinu-dvije naći i nova poduzeća, nove firme koje će zaposliti mještane ne samo Marije Bistrice, već i šire okolice, sve one koji žive u ovom bazenu – rekao je načelnik Milički i zaključio:

– Imali smo dobru viziju, planiranje, uspjeli smo oformiti tim, prijavili smo sve što smo planirali. Sredstva su dobivena i Marija Bistrica može očekivati daljnji razvoj i napredak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba