Obrtnici apeliraju na KZŽ:

“Omogućite nam korištenje trgova, platoa, ulica i ostalih javnih površina, kako bismo lakše poštivali propisane epidemiološke mjere“

Objavljeno: 08.05.2020. JJ

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, vezanoj uz početak rada svih ostalih ugostiteljskih objekata od 11. svibnja, za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, ispred Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije i Ceha ugostitelja OKKZŽ, krapinsko – zagorskom županu Željku Kolaru upućena je inicijativa za uvažavanje novog načina poslovanja obrta ugostiteljske djelatnosti, koja će podrazumijevati i toleranciju turističkih inspekcija.

Bez papirologije

Ovom inicijativom istaknuto je kako se OKKZŽ i Ceh ugostitelja nadaju da će obrtima ugostiteljske djelatnosti biti omogućeno, bez ishođenja dodatne papirologije, proširenje korištenja trgova, platoa, ulica i ostalih javnih površina, a sve kako bi se poštivale propisane epidemiološke mjere. Zatraženo je i da Županija podrži općine i gradove da stave na raspolaganje spomenute površine bez plaćanja naknada i da na taj način osiguraju svojim obrtnicima ugostiteljske djelatnosti isplativost poslovanja.

Očekuju razumijevanje

Pritom se osobito skrenula pažnja na potrebu fleksibilnosti i uvažavanje novonastale situacije u svezi nadzora i ishođenja novih investicija ili nove dokumentacije koja bi opteretila poslovanje obrtnika ugostiteljske djelatnosti, a koja je bila osobito pogođena zatvaranjem istih. U OKKZŽ-u i Cehu ugostitelja OKKZŽ kažu da su uvjerene da će, kao i do sada, KZŽ iskazati razumijevanje i uvažavanje potreba obrtnika ugostiteljske djelatnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba