Hvalili se vožnjom na društvenim mrežama pa zaradili prijave

BALAVI “PAMETNJAKOVIĆI”: Jedan vozio 213 km/h kroz Krapinu, a drugi 186 km/h po magistrali, gdje je ograničenje 60 km/h

Objavljeno: 08.05.2020. alenbrodar

Kako su izvijestili iz policije, na društvenoj mreži je 22-godišnji hrvatski državljanin objavio svoju video snimku prekoračenja brzine vožnje osobnim vozilom. Postupanjem policijskih službenika prometne policije Krapina utvrđeno kako je 22-godišnjak 2. svibnja 2020. godine oko 23.45 sati u Krapini, s osobnim vozilom upravljao brzinom od 213 kilometara na sat, iako je na navedenom dijelu prometnice u naseljeno mjestu brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 50 kilometara na sat.
Vozaču će zbog počinjenog prekršaja iz čl. 53. st.3. i čl. 47. st. 3., Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti podnijet optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10.300 kuna i predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Obijesnom vožnjom se na društvenoj mreži pohvalio i 20-godišnjak. Postupanjem policijskih službenika prometne policije Krapina utvrđeno je kako je 18. travnja 2020. godine oko 20 sati na DC 1, s osobnim vozilom upravljao prosječnom brzinom od 186 kilometara na sat, iako je na navedenom dijelu prometnice, van naselja brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.
Vozaču će zbog počinjenog prekršaja iz čl. 54. st.2. i čl. 47. st. 3., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, biti izdan obavezni prekršajni nalog u iznosu od 5300 kuna i predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od jedan mjesec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter