DONACIJA OD 268.000 KUNA TVRTKE SALVUS

TEODOR ŠVALJEK: Želimo dati svoj doprinos sigurnosti i zdravlju građana svih hrvatskih općina

Objavljeno: 07.05.2020. AB

Tvrtka Salvus, koja je prošle godine preselila u nove moderne prostore u Donjoj Stubici, donirala je Hrvatskoj zajednici općina 6580 litara sredstva za dezinfekciju površina te više od 7000 pamučnih maski za lice, ukupne vrijednosti 268.000 kuna. Tako se Salvus dokazao kao društveno odgovorna kompanija kojoj su briga za zdravlje i dobrobit zajednice na prvome mjestu te je donirala i tri najveće bolnice u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Ruralne sredine

U ime Salvusa, predsjednik Uprave Teodor Švaljek donirao je u maske za lice i dezinficijense za 329 općina, članica Hrvatske zajednice općina.

– Općine su značajno pogođene epidemiološkom situacijom vezanoj za bolest COVID-19, jer pokrivaju veći broj ruralnih sredina i područja od posebne državne skrbi te će ova donacija pomoći uspostavi normalnog života. U ovim zaista izazovnim trenucima, zdravlje i sigurnost građana naš je glavni prioritet. Donacijom dezinficijensa i maski za lice, Salvus želi dati svoj doprinos sigurnosti i zdravlju građana u općinama okupljenim u Hrvatskoj zajednici općina, istaknuo je predsjednik Uprave tvrtke Salvus Teodor Švaljek.

Ovo nije prva donacija Salvusa, koji je već zaštitnom opremom donirao Opću bolnicu Zabok te specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i Stubičke Toplice, u vrijednosti od 18 tisuća kuna za svaku bolnicu. Donacija dezinficijensa i maski za lice za 329 općina vrijedna je više od 268.000 kuna, a omogućit će dezinfekciju općinskih prostorija, vrtića, škola i drugih općinskih prostorija te tako zaštititi građane od moguće zaraze COVID-19.

Predsjednik Hrvatske zajednice općina, saborski zastupnik Martin Baričević zahvalio se na vrijednoj donaciji.

Povratak u normalu

– S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, ovo je hvalevrijedna donacija, koja će omogućiti svim našim općinama funkcioniranje i povratak u normalu. Samo zajedničkim snagama možemo pridonijeti smanjenju širenja novog koronavirusa i povećanju sigurnosti svih građana Republike Hrvatske – kazao je Baričević.

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, COVID-19 je respiratorni virus koji se primarno širi u kontaktu s inficiranom osobom putem kapljica iz usta i nosa koje nastaju prilikom govora, kašljanja i kihanja i koje izravno padaju na sluznicu nosa, usta ili očiju druge osobe. Kapljice mogu pasti i na okolne površine, a preko njih se najčešće rukama virus prenese dalje. Virus može preživjeti na površinama različitih materijala najmanje dva do tri dana te je površine potrebno redovito očistiti odgovarajućim dezinficijensima, a osobu koja provodi čišćenje zaštititi. U bliskom kontaktu preporučuje se korištenje maski za lice koje prekrivaju usta i nos. Redovitim i pravilnim pranjem ruku smanjuje se mogućnost zaraze.

O tvrtki Salvus

Salvus d.o.o. moderna je regionalna kompanija osnovana 2002. godine u Hrvatskoj, a svoje poslovanje temelji na veleprodaji lijekova, medicinskih proizvoda, dodataka prehrani i kozmetike te strateškom razvoju i izgradnji uspješnih, renomiranih i inovativnih brendova. Pažljivo prateći razvoj i ozbiljnost situacije u zemlji te javno zdravstveni interes vezano uz širenje COVID-19, tvrtka Salvus pokrenula je potpuno novi portfelj zaštitnih proizvoda. Društveno odgovorno poslovanje u vrijeme epidemije koronavirusom postalo je iznimno značajno. Želeći pomoći ljudima da se osjećaju sigurnije, tvrtka Salvus pojačala je i opskrbu zaštitnim sredstvima u cijeloj Hrvatskoj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba