Hoće li to biti spas za turističku sezonu?

Pariški “Vogue” objavio fotografiju zadarske skakaonice, a belgijska TV proglasila Hrvatsku “korona free destinacijom”

Objavljeno: 07.05.2020. zagorjeinternational

Jedna od najgledanijih belgijskih komercijalnih televizijskih kuća VTM u svojim je večernjim vijestima objavila dvominutni prilog u kojem je Hrvatska istaknuta kao “korona free” destinacija. Navodi se kako neke zemlje poput Hrvatske, Grčke i Portugala imaju jako dobru situaciju vezanu uz epidemiju koronavirusa, a sve je popraćeno kadrovima prekrasne hrvatske obale i otoka iz najnovijeg komunikacijskog koncepta Hrvatske turističke zajednice #CroatiaLongDistanceLove.

– Trenutnu situaciju u našoj zemlji za prilog belgijske televizije komentirao je bivši nogometaš belgijskog Genka Frane Bućan, koji je istaknuo kako je Hrvatska odlično organizirala obranu od koronavirusa te kako su Hrvati bili izuzetno disciplinirani u provođenju svih propisanih mjera – rekao je direktor Predstavništva HTZ-a u Belgiji Ivan Novak.

Pet milijuna pratitelja

Također, svjetski poznat modni magazin pariški “Vogue“ na svom Facebook profilu, kojeg prati više od pet milijuna pratitelja, objavio je fotografiju skakaonice na zadarskom bazenu Kolovare uz opis “Sunčano poslijepodne u Hrvatskoj zvuči idealno”. Autor fotografije poznati je fotograf Cameron Hammond, koji je nastanak ove idilične fotografije ovako opisao: “Mnogi me pitaju je li scena izrežirana. Supruga Rachel i ja prvi put smo posjetili Zadar i satima smo gledali djecu kako skaču u more. Rachel je otišla plivati i zaustavila se kako bi bolje pogledala skakaonicu, a ja sam je taman uhvatio fotoaparatom”.

Dolazak gostiju

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić zadovoljan je recentnim objavama o Hrvatskoj u prestižnim inozemnim medijima.

– Pozitivne objave iznimno pridonose imidžu naše zemlje kao sigurne destinacije i povećavaju vidljivosti Hrvatske na turističkoj karti svijeta. Nadamo se nastavku pozitivnih trendova, ali i dolasku gostiju u našu zemlju kada se za to steknu svi potrebni uvjeti – kazao je Staničić. (af)

Najnovije po kategorijama

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

VELIKI POVRATAK IVANE HABAZIN: Prošlog je vikenda u Dubaiju pobijedila Gruzijku i osvojila pojas WBC Middle East prvakinje, a onda iste noći potpisala ugovor za svoj idući nastup

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

Objavljeno: 13.04.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter