Žarko Tušek posjetio općinu Lobor

NAČELNICA JEMBRIH: Život u ruralnim područjima nije lagan, ali kad se osiguraju uvjeti, on može biti itekako lijep i ugodan. Upravo to je naš cilj

Objavljeno: 07.05.2020. zagorjeinternational

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko – zagorske županije i saborski zastupnik Žarko Tušek posjetio je općinu Lobor, gdje je održao sastanak s načelnicom Ljubicom Jembrih te obišao dječje igralište i parkiralište u Markušbrijegu, zatim nerazvrstane ceste u Vojnovcu Loborskom i radove na mjesnom groblju u Loboru.

Dobra suradnja

– Radi se o  preko 13 milijuna kuna europskih sredstava koja su do sada ugovorena ili su u fazi realizacije ovdje na području općine Lobor. Ona su itekako važna za razvoj naše općine i našeg ruralnog područja i mnogo znače našim sumještanima. Preko pet milijuna kuna je i iz naših resornih ministarstava, a ta su sredstva usmjerena na sanaciju nerazvrstanih cesta, uređenje parkirališta groblja, dakle, sve ono što je važno za razvoj i za život naših ljudi. Imamo dobru suradnju s Vladom Republike Hrvatske i zajedno sa saborskim zastupnikom, gospodinom Žarkom Tušekom, dobro radimo, dobro surađujemo, te se prepoznaju naši projekti i potrebe. Život u ruralnim područjima nije lagan, ali kad se osiguraju uvjeti, život ovdje može biti itekako lijep i ugodan. Upravo to nam je u cilju, da svim mještanima, od najstarijih do najmlađih, omogućimo sve uvjete za pristojan život – rekla je načelnica Jembrih.

Saborski zatupnik Žarko Tušek je pak istaknuo kako općina Lobor prednjači u mnogim projektima.

Projekti idu dalje

– Veliki je to uspjeh Upravnog odjela na čelu s načelnicom Ljubicom Jembrih i njezinim timom, ali i pametnih mjera Vlade Republike Hrvatske, što kroz različite natječaje našeg resornog ministarstva, što kroz korištenje strukturnih fondova Europske unije. Dakle, na području općine Lobor ugovoreno je više od 13 milijuna kuna europskih projekata, preko pet milijuna kuna ugovorenih nacionalnih sredstava, od čega samo ove godine 1,5 milijuna kuna. Rekla mi je načelnica da su i ostali segmenti zajednice pametno koristili mjere i politike Vlade Republike Hrvatske, pa su tako dvije udruge povukle gotovo sedam milijuna kuna za svoje programe, a te dvije udruge zapošljavaju gotovo 50 ljudi. O gospodarstvenicima i drugim dionicima društva da ni ne govorim, tako da imamo jednu pozitivnu, kvalitetnu, dobru situaciju na području općine Lobor i možemo biti ponosni na posao koji smo napravili u razdoblju koje je iza nas. Istim tempom idemo dalje, natječaji koji su bili u protekla dva tjedna također su donijeli ozbiljan novac, tako da i u ovoj krizi, Bogu hvala, projekti idu dalje, natječaji idu dalje, ali svi moramo na neki način podržati i Vladu i predsjednika Vlade i ljude koji su pomogli da se ovdje sve skupa ovako odvija. Naravno, pritom je potrebno pohvaliti rad općinske vlasti – kazao je Tušek. (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba