Čini se da smo na dobrom putu

KZŽ deveti dan bez novooboljelih od koronavirusa

Objavljeno: 07.05.2020. JJ

Na području Krapinsko – zagorske županije deveti dan uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba koronavirusom, a u protekla 24 sata ozdravila je još jedna osoba, iz Desinića. Ukupan broj ozdravljenih osoba je 93, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 45. Dosad su testirana 1954 uzorka. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalazi 40 osoba. U protekla 24 sata uzeta su 93  brisa, od kojih je 88 negativno, a za preostalih pet još se čekaju rezultati.

Dana 6./7. svibnja u vremenu od 7 do 7 sati evidentirano je kršenje mjera  Odluke o zabrani napuštanja prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Vezano za navedenu Odluku, utvrđena su tri kršenja od strane građana (nisu imali propusnicu).

Na području Policijske uprave krapinsko – zagorske, za vremensko razdoblje od 5./6. svibnja, od 22 do 22 sata, zaprimljena je jedna dojava o kršenju samoizolacije za jednu osobu, za koju je postupanjem utvrđeno da nije kršila mjere samoizolacije. Izvršeno je 38 provjera pridržavanja izrečenih mjera samoizolacije te nije utvrđeno kršenje mjera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba