“Zadaću napiši, jedinicu izbriši”

Besplatnim instrukcijama preko interneta pomažu djeci usvojiti novo školsko gradivo

Objavljeno: 07.05.2020. zagorjeinternational

S obzirom na situaciju zbog pandemije koronavirusa i činjenicu da se nastava odvija virtualno, studentice Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Helena Kovač, Marijana Bukvić i Mihaela Tepšić osmislile su projekt pod nazivom “Zadaću napiši, jedinicu izbriši”. Na taj način odlučile su pomoću besplatnih tjednih instrukcija putem online platformi pomoći učenicima osnovnih škola od 1. do 4. razreda u lakšem usvajanju novog gradiva.

Roditelji čija djeca trebaju pomoć mogu ih kontaktirati putem e-mail adrese: [email protected] Nakon što se dogovore s roditeljima, rade s učenikom u online obliku. Prije toga izaberu platformu preko koje će održavati instrukcije u dogovorenim terminima.

Opuštenija atmosfera

– Svakodnevno druženje mog učenika i mene je klasično za razdoblje školovanja. Imamo dana kada radimo puno i puno vježbamo kroz razne metodički osmišljene igre. Također ima dana kada je učenik iscrpljen pa se više “prijateljski” družimo i igramo zajedno. Atmosfera je opuštenija nego u razredu i lijepo se nadopunjavamo. Zadovoljna sam našim trudom i radom, a primjećujem da je i moj učenik. Traži me sam pomoć i željan je savjeta koje velikodušno usvaja. Loša internetska veza zna prekidati naše vježbe, ali nadoknadimo to porukama ili jednostavno pričekamo da se veza vrati. Oboje smo prilagodljivi te uzimamo najbolje iz ove trenutne situacije – kaže volonterka Tihana.

Trenutno na projektu radi 30 volontera i svatko od njih ima jednog ili dva učenika. Online pomoć oduševila je i roditelje, koji imaju pozitivne komentare na rad volontera.

Angažman i strpljivost

– Javljam Vam se povratno vezano za instrukcije i za vašu volonterku. Moj sin i ja smo oduševljeni njenim angažmanom i pristupom. Pošto slušam svaki dan što rade i na koji način, doista sam imala potrebu je pohvaliti, njen pristup i angažiranost, da ne spominjem strpljivost koju ima, što je teško i inače, a pogotovo online putem. Projekt je odličan i nama puno pomaže, tako da puno hvala i vama – rekao je jedan od roditelja, kako prenosi Volonterski centar Zagreb. (Ante Ferara)

Najnovije po kategorijama

OD 23. LIPNJA: Pješaci će moći prolaziti nadvožnjakom, teretni promet preusmjerit će se novoizvedenom dionicom spojne ceste, a evo koji su obilazni pravci za ostala vozila

GRAĐANI SE MOLE ZA RAZUMIJEVANJE: Zbog radova na spojnoj cesti Zabok – Krapina, idući tjedan se za sav motorni promet zatvara nadvožnjak Lepajci

OD 23. LIPNJA: Pješaci će moći prolaziti nadvožnjakom, teretni promet preusmjerit će se novoizvedenom dionicom spojne ceste, a evo koji su obilazni pravci za ostala vozila

Objavljeno: 18.06.2021. AB
“Za vrijeme pandemije dobar dio gospodarstva nije mogao disati punim plućima – dobro je iskoristiti ovakve prilike, da damo mogućnost izlagačima da se predstave i da nešto prihoduju“
BRAVO! Zlatarski mališani tijekom cijele su školske godine pomagali napuštenim životinjama – prikupljali donacije, a neki su čak i volontirali u Skloništu “Luč Zagorja”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter