Uređivat će se nerazvrstane ceste, parkirališta, javne površine…

Za projekte deset zagorskih općina i sportsku dvoranu u Tuhlju stiže 2,4 milijuna kuna

Objavljeno: 06.05.2020. JJ

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je odluku o odabiru projekata za sufinanciranje prema Programu u 2020. godini. Na popisu su se našle i Krapinsko – zagorska županija te deset općina iz KZŽ, za koje je ukupno osigurano 2.440.000 kuna, od ukupno 61.280.000 kuna.

Po 70 tisuća kuna dobit će općina Tuhelj, za uređenje nerazvrstane ceste u naselju Lenišće, II. i III. etapa, odvojak Krizmanić – Kreševac te Krapinsko – zagorska županija, za sanaciju i otklanjanje nedostataka sportske dvorane Osnovne škole “Lijepa naša“ Tuhelj; po 200 tisuća kuna općina Kumrovec, za adaptaciju Društvenog doma i općina Zagorska Sela, za modernizaciju i uređenje javnih građevina i okoliša u središtu općina; po 350 tisuća kuna općina Mihovljan, za održavanje nerazvrstanih cesta, općina Lobor, za uređenje parkirališta uz mjesno groblje Lobor – faza III – odvodnja i općina Desinić, za pojačano održavanje nerazvrstane ceste Velika Horvatska – Dečmani; po 300 tisuća kuna općina Budinščina, za sanaciju – modernizaciju nerazvrstanih cesta i općina Petrovsko, za održavanje i sanaciju postojećih nerazvrstanih cesta u naseljima Svedruža i Štuparje. Općina Hrašćina dobit će 100 tisuća kuna za rekonstrukciju dionice ceste Žežlji – Drnetići – faza III, a općina Mače 150 tisuća kuna za izvanredno održavanje nerazvrstane ceste Komor do granice općine Bedekovčina – I. faza.

Varaždinska općina Bednja dobit će 300 tisuća kuna za gospodarsku i socijalnu revitalizaciju kroz modernizaciju nerazvrstanih cesta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba