Odlučio Izvršni odbor HNL-a

NOGOMET SE VRAĆA NA TERENE: Prva liga počinje 6. lipnja pred praznim tribinama

Objavljeno: 06.05.2020. zagorjeinternational

Izvršni odbor HNL-a odlučio se za nastavak nogometne sezone na hrvatskim travnjacima, barem onog prvoligaškog. Tako bi se polufinale Kupa trebalo igrati 30. i 31. svibnja, a 6. lipnja trebala bi biti nastavljena Prva liga. Finale Kupa igralo bi se 1. kolovoza. Utakmice bi se igrale pred praznim tribinama. Druga i Treća te ostale niže lige neće nastaviti natjecanje u ovoj sezoni, kao ni sve mlađe kategorije.

Priopćenje HNL-a prenosimo u cijelosti:

Nakon jučerašnjeg sastanka tajnika Središnjeg državnog ureda za šport Tomislava Družaka s predstavnicima HZJZ-a, predloženi su datumi za mjere popuštanja u sektoru sporta. Tako se mjere popuštanja koje se tiču trenažnih procesa odnose na razdoblje od sljedeća dva tjedna, dok se mogućnost održavanja natjecanja predviđa za kraj svibnja i početak lipnja.

Sukladno epidemiološkoj situaciji u zemlji, konačno odobrenje za nastavak natjecanja po preporuci HZJZ-a donijet će Stožer za civilnu zaštitu RH.

Očekujući da će predloženi datumi biti potvrđeni od strane Stožera civilne zaštite, Izvršni odbor HNS-a promijenio je svoju odluku od 7. travnja 2020. te odlučio kako će nogometna sezona biti nastavljena 30. i 31. svibnja utakmicama polufinala Hrvatskog kupa, dok bi tjedan dana kasnije, 6. lipnja, bilo nastavljeno natjecanje u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Sve utakmice bile bi odigrane bez prisustva gledatelja.

Finale Hrvatskog kupa prema prijašnjem planu bilo bi odigrano 1. kolovoza.

Druga HNL i Treće HNL te ostale niže lige neće nastaviti s natjecanjem u sezoni 2019./20., kao ni natjecanja u svim mlađim uzrasnim kategorijama.

IO će naknadno donijeti odluke o eventualnom nastavku natjecanja u 1. HNLŽ te 1. HMNL, kao i ostale nužne odluke koje se tiču svih natjecanja pod ingerencijom HNS-a, o čemu će klubovi i javnost biti pravodobno obaviješteni.

Također, HNS će, sukladno preporukama HZJZ-a, donijeti obvezujuće upute za klubove uoči nastavka natjecanja, kako bi se maksimalno zaštitilo zdravlje igrača i svih nogometnih aktera. (Ante Ferara)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter